Majlis perkahwinan Syahir dan Hidayah

Sabtu lepas 30hb Ogos, saya sekeluarga pergi jemputan kahwin kawan seofis di Felda Pasoh 4. Plan asal kitorang nak pergi Perak aje belah lelaki tapi last minute kawan saya,Ain tanya nak join dia tak pergi Pasoh..Tanya incik hubby,dia on aje. So,30hb tuh bertolak lah kitorang ke Pasoh ikut Jelebu..Adoii jalan bagai ular kena palu..Duk sebelah pemandu asyik menahan muntah dan pening jer...Tapi ku gagahkan jugak..

Rasa serba salah sebenarnya kalau tak datang rumah pengantin perempuan sebab pengantin perempuan pun kenal rapat jugak..Nanti kecik hati mek Dayah tuh..Finally,buat keputusan pergi dua dua belah..Habis citer...

Kitorang sampai lebih kurang pukul 11.20 pagi macam tuh..Sampai aje terus singgah homestay pengantin lelaki..Duduk lepak kejap dalam pukul 12.30 pengantin berarak..Siap join sekali ye perarakan pengantin...Ops lupa nak bagitahu diorang dah bernikah hari Jumaat lepas solat Asar dengan sekali lafaz...Alhamdulillah Allah permudahkan...


Ceria pengantin lelaki...Syahir nih orang bujang terakhir yang berkahwin tau...Lepas nih pejabat saya dah takde orang bujang..Semua dah ada cop mohor kat dahi memasing..


Berarak time..Siapa nampak saya dekat mana??hahaha...

Pengantin perempuan, Hidayah nih sebenarnya ada kembar tahun tau..Kakak dia awal tahun, Hidayah hujung tahun...Walaupun kembar tahun tapi diorang memang jauh beza...Hidayah nih anak bongsu...

Nak dijadikan cerita sebelum naik pelamin pengantin lelaki kena tol...Hidayah nih family dia orang Melaka tapi stay dekat Pasoh..So,memang ada tol lah jawabnya...Makcik makcik Hidayah pekena pengantin lelaki tak mau lepas..Nasib baik incik hubby ku ada menyelamatkan keadaan kalau tak memang lama kitorang berdiri dekat luar..Dah lah panas...Selesai tol baru dapat masuk..Legaaa...


Bagai pinang dibelah duaploh...hahaha...Hamekk...Masa nih panas sebab ramai orangkan dengan cuaca yang panas time tuh...Berpeluh peluh..Tisu jangan cakap berhelai helai saya guna buat lap muka..Pengantin steady atas pelamin..Lepas tuh,kitorang makan dah lapar punya pasal..Pengantin biarkan atas pelamin sebab sibuk nak bergambar...hahaha


Lepas makan, kitorang angkat punggung cari mak ayah pengantin nak salam salam mintak diri nak balik..Sebelum balik sempat lagi bergambar dengan pengantin kat meja makan beradab...

Dah puas posing, salam salam kitorang pun balik...Tapi bukan balik terus pun..Kitorang singgah kat Pasoh 2 kampung kawan kitorang yang ada datang sekali time tuh..

Nota kaki* Actually banyak lagi gambar tapi cukuplah upload banyak nih aje..

19 comments:

  1. akak memang tak suka kalau ikut jalan jelebu,... macam ular.... aduhai... bukit putus nasib baik la dah elok... tapi dah lama pulak tak ikut jalan bukit putus rindu le pulak

    BalasPadam
  2. selamat pengantin baru buat kawan mimi tu..
    psst..kembar tahun bukan kembar kan..

    BalasPadam
  3. eh, org melaka memang suka berpantun ek? hihi, maaf, wawa tak tau..

    BalasPadam
  4. serba merah.. tahniah buat pasangan pengantin.. semoga berkekalan..

    BalasPadam
  5. cantik kaler tema dia kak!tu merah ke pink?

    BalasPadam
  6. Cuti baru2 ni ana perasan ramai betul yg kawin. Lalu lalang perumahan nampak je khemah berhias sume bagai. Hoho

    BalasPadam
  7. dah habis shawal kan mulalah kenduri kahwin, tunang, befday party, cukur jambul, etc sana sini

    BalasPadam
  8. Puas mencari yg mana satu mimi ke akak yg rabun :-)

    BalasPadam
  9. merahnyer pengantin..musim org kwen sekarang ni, penuh jer jemputan ;)

    BalasPadam
  10. Selamat pengantin baru buat mereka.. moga berbahagia selamanya..

    BalasPadam
  11. Sama cantik sama padan.. Selamat pengantin baru..

    BalasPadam
  12. sweet je :) tahniah n selamat mendirikn umahtangga

    BalasPadam
  13. amboiii merah pengantin!!!


    barakallahulakuma...

    BalasPadam
  14. pasoh tu kat mana ye, buta geografi saya ni
    tahniah buat pengantin, moga berbahagia higga ke jannah

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.