Rabu, 10 September 2014

Mama One Step Donut Outlet

4:17:00 PTG 24 Comments
Boleh bersaing dengan Dunkins Donut dan Big Apple...Mama One Step Donut Outlet yang terletak di Kampung Sentosa,Seremban...


Nih logo Mama One Stop Donut Outlet....


Nih donut nestum...Harga RM 1.80


Donut coklat RM 1.30 dan donut cheese RM 2.00...Ada macam macam jenis donut yang dijual...Donut gula,donut inti kacang,donut inti kaya,donut oreo,donut oat dan lain lain...

Donut nih lembut tau memang sedap....Puas hati makan..Berbaloi dengan harga...Murah pun murah..Mama One Stop nih betul betul tepi jalan...Restoran nih warna coklat..Bukan setakat jual donut aje ada jugak jual makanan bergoreng...

MAMA ONE STEP CAFE & RESTAURANT
TEPI JALAN,KG SENTOSA
SEREMBAN

Kalau datang Seremban bolehlah singgah Mama One Step nih..Boleh beli donut banyak banyak...hehehe...Saya bagi 4 1/2 bintang untuk donut donut Mama One Step..

Selasa, 9 September 2014

Ambil darah di Klinik Kesihatan Seremban 2

9:31:00 PG 28 Comments
Semalam saya bawak Aina dan Auni pergi klinik...Tak lama pun tunggu turn terus jumpa doktor dan bagitahu Aina dah demam lima hari..Siang ok malam tak ok...So doktor decide suruh Aina ambil darah takut ada virus...


Alhamdulillah sesi ambil darah berjalan dengan lancar sebab Aina bagi kerjasama yang baik..Banyak kali lah nirse tuh puji Aina. Banyak kali dia cakap "Good girl" dekat Aina..Saya masa pangkukan Aina..Saya bisik kat dia dan bagi semangat kat dia..Saya cakap kat Aina "Aina jangan nangis tau..Aina kan kuat.." Alhamdulillah Aina sangat baik dan bagi kerjasama yang bagus...                 



Muka layu aje Aina tau...Tapi dia memang anak yang baik..Saya susah hati takut Aina menangis meraung bagai tapi alhamdulillah semua sangkaan saya tuh salah...

Lupa pulak nak bagitahu korang keputusan darah Aina ok..Takde vieus ke apa..Clear..Alhamdulillah...

Ahad, 7 September 2014

(10 Days Challenge) Day 4 - 4 Books

11:04:00 PTG 17 Comments
Sepatutnya entry diup kan semalam tapi disebabkan si kakak Aina demam so,adalah amat penting dahulukan anak..Cabaran kali nih pasal 4 buku yang saya suka...Ermmm 4 aje??Kenapa tak 10??Okey tamak...Jom tengok 4 koleksi buku yang saya suka...


Saya rangkumkan sekali keempat empat buku dalam satu gambar senang...

Nih 4 buku yang saya suka baca :-

a) 100 Pesanan Terakhir Rasulullah
b) 365 Stories Make You Rich
c) Misteri Terkabulnya Doa
d) Anda Bertanya Ustaz Azhar Idrus Menjawab Berkenaan Permasalahan Semasa

Sebenarnya saya ulat buku dan memang suka baca buku..Tapi cabaran nih mintak senaraikan 4 buku so saya listkan 4 buku yang saya suka..

Nota kaki* Sorry lambat up entry cabaran nih sebab anak tak sihat..

Jumaat, 5 September 2014

(10 Days Challenge) Day 3 - 3 Songs

11:22:00 PG 21 Comments
Hari nih dah masuk cabaran hari yang ketiga...Cabaran kali nih tentang tiga lagu...Lagu yang saya suka...

Tiga lagu yang paling saya suka dengar ialah :-

Ya Nabi Salam Alaik

Lagu nasyid yang memang saya suka sangat sangat...Memuji Nabi Muhammad...Tak akan jemu punyalah..





Dengarlah Bintang Hatiku

Lagu nih memang touchinggg....Memg suka sangat lagu nih...


Immortal Love Song..

Lagu nih punya maksud yang mendalam tau...Nak nak penyanyi dia Judika...Memang bertambah tambah best lagu nih tau...



Khamis, 4 September 2014

(10 Days Challenge) Day 2 - 2 Films

7:55:00 PG 29 Comments
Assalamualaikum...

Maafkan saya semalam tak sempat nak up entry cabaran hari kedua yang saya join...Semalam sehari suntuk saya kat Bukit Aman attend meeting ABM..Entry semalam pun semua dah set autopublish awal awal...BW pun mana yang saya sempat...

Okey okey jom tengok dua filem yang saya suka tengok dan pernah jemu tengok banyak kali..


Mujhse Dosti Karoge

Filem nih tengok banyak kali pun tak jemu..Sebab apa saya suka sangat filem nih sebab mengisahkan pengorbanan sahabat dalam percintaan kan..Filem nih lebih kurang macam kisah saya dulu time study kat Melaka...hahaha..Kalau ingat balik memang kelakar pun ada...Tapi memang filem nih tak jemu walauoun tengok banyak kali...Tambah pulak dengan lagu lagu yang gila punya best..Saya hafal tau lagu Medley Mujhse Dosti Karoge tuh..


Frozen

Nih bukan kata mak budak,budak budak pun suka tengok banyak kali kan..Takkan jemu...Saya tengok banyak kali pun tak jemu sebab mengisahkan kasih sayang dan cinta sebenar antara adik beradik...Memang best kan...

Nih lah dua filem pilihan hati saya okey..Memang takkan jemu lah tengok..Okey siap cabaran hari kedua...Maaflah terlambat update..Esok saya update entry ketiga pulak ye..

Selasa, 2 September 2014

(10 Days Challenge) Day 1 - 1 Picture

8:06:00 PTG 22 Comments

Tahukan gambar apa nih?Tahu kan?Tahu kan??Semua tahu walaupun ada yang pernah pergi dan tak pernah pergi...

Cameron Highlands...Yes...Cameron Highlands...Kenapa saya letak gambar Cameron Highlands?Sebab saya nakkkk sangat pergi sini tahu...Dah 30 tahun hidup kat dunia nih memang tak pernah jejak kaki kat sini...

Hopefully impian nak datang CH nih akan tercapai..In shaa Allah akan pastikan tercapai...Teringin nak makan strawberi fresh tuh...Lepas tuh bergambar puas puas...

Resipi sos kentang putar ala ala kfc yang sangat simple dan sedap

7:00:00 PG 26 Comments
Assalamualaikum....


Hahhh nampak tak kuah sos kentang putar tuh??Tuh bukan kfc punya tapi versi homemade tau...My makcik yang buat..Apa lagi harus ku cilok resipinya...Dah dapat resipi praktikkan..Memang mabeles les les...

Cuma tadi ubah sikit aje sebab nak makan dengan ayam dan cheese omelette..Cara buat dan bahan tetap sama cuma lebihkan bahan yang ada...Sos atas versi makcik saya..


Nampak tak perbezaan warna sos makcik saya dan sos saya buat tuh??Actually sos saya memang dah sama makcik saya tapi saya ubah sikit aje...So dapatlah warna sos yang agak pekat,likat,melekat...

Cara nak buat sos kentang kfc nih senang aje tau...Korang cairkan 1/2 ketul mentega..Pastu masukkan tepung gandum dalam 2 sudu besar gitu...Gaul sampai pekat..Masukkan kiub stok ayam yang dicampur dalam air..Kacau sebati lagi..Kalau rasa kuah pekat dan likat sangat korang masukkan air lagi..Masukkan lada hitam yang diblend halus..Gaul lagi kemudian masukkan sos cili+kicap manis..Letak dalam 1-2 sudu besar...Gaul sebati..Lepas tuh korang rasa lah..Kalau nak letak garam letak aje..Kalau tak nak pun takpe sebab stok ayam tuh dah ada,kira dah sedapkan sos korang pun...

Dah siap sos korang bolehlah makan dengan kentang putar korang tuh...Nih resepi sos versi mau makan dengan kentang putar...Kalau korang nak makan dengan ayam dan cheese omelette korang just tambahkan lagi lada hitam dan kicap..Bagi kaler dia gelap..Kira ala ala sos lada hitam lah...Macam saya cakap tadi lah bahan tetap sama cuma kuantiti bahan saya tambahkan...So resultnya dapatlah macam sos yang saya buat.Selamat mencuba korang...

Isnin, 1 September 2014

10 Days Challenge

11:00:00 PG 17 Comments
Ada baca kat blog Sally Saiman dan beberapa blog lain yang join cabaran nih..So saya pun nak join jugak..At least ada entry nak diupdate dan kawan kawan dapat kenal siapa saya kan...


Korang nak join jugak ke??Kalau nak join jomlah..Klik SINI

Start esok dah boleh mula 10 Days Challenge nih..Taoi sebelum tuh nak bw dulu blog blog kawan kaean baru boleh up entry untuk esok.