Majlis Hari Raya Lorong Nusari 3/2A

Assalamualaimum...

Sorry hari nih agak lambat update atau terjah blog korang sebab puan blog kesakitan keperutan...Habis spoil mood hari nih...Salah makan nihlah jadinya...

Tak mau bebel panjang panjang,straigjt to the point ajelah..Sabtu lepas lorong kawasan rumah saya buat majlis hari raya..Setiap rumah kena bayar RM30 untuk bayar khemah dan juga beli beberapa makanan...Majlis mula selepas Isyak...Macam macam menu ada..Satay,nasi impit,kuah kacang,laksa Thailand,mee goreng,nasi goreng,kek coklat,kek gula hangus,kek pandan,ayam bakar,air anggur,air sirap,air milo dan ada beberapa lagi yang saya tak perasan...

 
Sebahagian yang hadir..Ada lagi yang belum sampai nih...


Belakang tabir sebelum majlis...Saya pun tak nampak siapa yang tukang bakar ayam nih....Sungguh tak pro sangat photoG nih..hehehe...

Majlis selesai lebih kurang pukul 11.30 malam...Tahun nih tahun yang ke-4 kitorang buat majlis nih...In shaa Allah umur panjang tahun depan buat lagi.

17 comments:

  1. bagus betul kejiranan awak tau.. jeles..

    BalasPadam
  2. wah sonok perjumpaan ginikan
    taman baru saya ni pun ada juga
    tapi tak dapat pergi =)

    BalasPadam
  3. bestlah ada majlis macam ni. mengeratkan hubungan sesama jiran kan :)

    BalasPadam
  4. Huntung laa..tempat ana selalunye tiap2 tahun buat majlis hari raya. Tp tahun ni macam takde plak tanda2 org nak buat majlis hari raya.

    BalasPadam
  5. Taman akak buat 23 ogos ni Mimi.. kutipan pun RM30 satu rumah..

    Bila dah makan banyak tu Mimi.. mula lah perut buat perangai kan..

    Insha Allah.. dengan cara ini lah kita dapat mengeratkan siratulrahim sesama kawan selorong kan..

    BalasPadam
  6. di kawasan umah saya pn ade smbtan hari raya sabtu lps. Tapi sayang x dpt prgi sbb sibuk packing blk kg

    BalasPadam
  7. dulu taman kak ana tinggal ada juga buat camni, tetapi skrg dah tak aktif dah..masa ni lah kita berkesempatan mengenali jiran2 baru kan mimi..:)

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum dan salam singgah petang..wahh..meriahnyer sambutan raya sis..

    BalasPadam
  9. bestnya..dekat rumah jarang dah buat macam ni sekarang..uhuhu

    BalasPadam
  10. tu yg best! ada jamuan2 open house jiran tetangga ni

    BalasPadam
  11. bestnya jiran tetangga buat majlis macam ni. kitorang selalu family-family je. lagipun satu lorong tu memang saudara mara sendiri. heee

    BalasPadam
  12. wahhh..bestnya lorong taman ada bt camni :) mcm tempat shida xde makne lah..bcmpur dgn cina huhuu..kalo ketua kawasan bt baru ade..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.