Menjawab pertanyaan kawan kawan mengenai kejadian yang menimpa family saya

Semalam saya ada cerita dengan korang apa yang berlaku pada family saya masa puasa pertama kan..Kalau sesiapa belum baca boleh baca SINI.

Ramai masih tak jelas keadaan rumah family saya dengan rumah jiran tuh macam mana kan..Okey saya terangkan secara details supaya korang faham. Actually rumah family saya duduk nih rumah pusaka tau. Dulu rumah yang family saya duduk nih rumah mak a.k.a nenek saya. Rumah nih memang besar dan luas tau. Lepas tuh, mak saya bahagikan rumah nih kepada dua bahagian. Sebab nak bagi arwah moyang saya tinggal kat rumah yang mak saya bahagikan tuh. Kira rumah mak saya dah di renovate lah dari sebuah rumah jadi dua buah rumah...

Jadi, bila arwah moyang saya dah meninggal adik adik mak saya yang tinggal kat rumah tuh silih berganti sampailah yang terkini rumah tuh didiami oleh budak budak yang bekerja dengan pakcik mama saya iaitu bawak bot, bot pisang dan jet ski. Dan rumah mak pulak family saya yang duduk.

So, nak tahu kedudukan bilik mandi rumah family saya korang boleh tengok gambar gambar kat bawah nih.

Hahhh gambar A yang kat bawah nih rumah lama yang family saya duduk sekarang..Rumah lama nih mak saya duduk dulu...


Gambar bawah nih pulak yang B tuh rumah A yang telah direnovate dan masa nih mak saya dah duduk rumah rakyat. Yang duduk rumah B masa nih pakcik dan makcik saya...So,rumah A tadi dah dibahagikan jadi 2 bahagian...Then,masa berganti masa tahun berganti tahun rumah pusaka yang family saya duduk sekarang nih dah renovate so jadilah macam rumah macam dalam gambar C.


Nampak tak saya buat garis sempadan biru tuh??Yang sebelah kiri tuh rumah yang family saya duduk sekarang. Yang sebelah kanan tuh pekerja pekerja pakcik mama saya tinggal. Nampak tak saya buat garisan gerigi kaler merah tuh...Kira kat ruang dinding tuh lah handphone budak gila seks tuh dijumpai...Ruang tuh tak besar mana pun korang tapi kalau nak letak handphone memang boleh lah...So,korang jelaskan macam mana kejadian semalam tuh berlaku... Hopefully kejadian semalam tuh tak berlaku lagi...Jadi takut pulak saya...Dunia sekarang tak selamat...Adehhh...

22 comments:

  1. Eeee geramnyaaa kita. Rasa macam nak pelangkungkan je budak tu. T_T.

    BalasPadam
  2. kak baru nak baca entri yang lepas, kena berhati-hati ye mimie..salam ramadhan :)

    BalasPadam
  3. oh, baru tahu keadaan rumah tu, now dah boleh bayangkan.. aduhai. moga dielakkan perkara ni berulang.

    BalasPadam
  4. oooo. baru nampak.
    mmg xda penghalang la di antara dinding tmpat dia letak hp tu.
    kalau sy mcm nk hempuk je bdk tu

    BalasPadam
  5. ngerinya.. halau je budak gila seks tu dari situ.. kena buat something supaya tak berlaku lagi kejadian sama..

    BalasPadam
  6. teruk betul la budak tu..harap akak n famili hati-hati ye.takut dia berdendam.

    BalasPadam
  7. patutlah dpt letak phone tu..mmg dekat n sbelah mnyeblah jer..ya Allah, minta dijauhkan..takotnya..

    BalasPadam
  8. faham ketakutan mimi dan keluarga sekarang
    keluarga saya juga pernah alami

    BalasPadam
  9. Selamat berpuasa mimi..
    Moga Allah beri perlindungan mimi dan keluarga. Memang takut hal-hal macam itu..

    BalasPadam
  10. Assalammualaikum...

    mselim3 dulu masa dok kampung kes macam nie selalu terjadi.. jadi keluarga mselim3 untuk bilik air,tandas dan blik kita orang simen buat batu blok.. xder lobang untuk orang intai.. baru selamat. lega..

    mselim3

    BalasPadam
  11. Memang gila betul lah budak tu.. bahaya sungguh kan.. kena hati2 PU..

    BalasPadam
  12. apapun keadaannya memang kena berwaspada kan mimi, tak lama dahulu ada kes rumah pangsapun seperti ini berlaku antara jirannya.

    BalasPadam
  13. takutnya... 3 tahun yang lepas kot, time bulan puasa gak, family wawa g berbuka dekat kampung.. kampung dengan rumah x de la jauh sangat, dalam 1 daerah jugak.. bila selesai je berbuka then solat, kteorang pun balik la.. tah mcm mana, akk wawa boleh perasan lampu dlm bilik air mcm senget sikit.. maklumlah.. kampung, bilik air pasang mentol oren tu je la.. x syak pape lagi.. pagi esok tu, baru perasan ade lekat bekas lumpur kat dinding.. rupa2nya malam tu ada orang pecah masuk rumah ikut tandas.. habes brang kemas mak hilang.. duit tabung akk pun hilang.. tu semua angkara jiran yang baru pindah kat belakang rumah.. sekarang org tu dah meninggal dgn sebab2 tertentu..

    BalasPadam
  14. mimi, anggaplah Allah nak tunjk kejahatan bdk tu dlm bln pose ni. Bayangkn kalau x jumpa hp tu, ntah berapa lama bdk tu buat keje trkutuk tu. Sama2 kita berhati2

    BalasPadam
  15. mimi, anggaplah Allah nak tunjk kejahatan bdk tu dlm bln pose ni. Bayangkn kalau x jumpa hp tu, ntah berapa lama bdk tu buat keje trkutuk tu. Sama2 kita berhati2

    BalasPadam
  16. mimi, anggaplah Allah nak tunjk kejahatan bdk tu dlm bln pose ni. Bayangkn kalau x jumpa hp tu, ntah berapa lama bdk tu buat keje trkutuk tu. Sama2 kita berhati2

    BalasPadam
  17. mimi, anggaplah Allah nak tunjk kejahatan bdk tu dlm bln pose ni. Bayangkn kalau x jumpa hp tu, ntah berapa lama bdk tu buat keje trkutuk tu. Sama2 kita berhati2

    BalasPadam
  18. Owh... Faham dh...kalau sy bygkan bilik air kt luar sbb umh kg sy mmg bilik air kt luar. Tapi itu dululah... Mmg sng di skodeng kalau ikut bilik air dulu, lpas sy khwin bapa sy buat baru...dh xleh skodneg

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.