Macam terjatuh chenta dengan SONY Xperia Z2 pulak

Korang jangan tak tahu dulu sebelum jadi pengguna tegar Samsung, saya adalah pengguna tegar Nokia dan Sony...So far dua dua jenama yang saya guna tuh memang hebakkk....

Tapi entah bila hantu Samsung nih merasuk sampai dia buatkan saya lupa daratan dan ibarat kacang lupakan baju bila beralih arah dari Nokia dan Sony..Padahal Nokia dan Sony tak kurang hebatnya..Samsung nih memanglah okey dan tak kurang hebakkk kan tapi ada jugak kelemahan Samsung nih yang membuatkan kadang kadang naik hantu dibuatnya..Masa tuh mula menyesal tak sudah kan...So far guna Note 2 okeylah puas hati tapi disebabkan pesen saya nih suka bergambar dan snap gambar dan tak suka nak bawak kamera adalah amat berbaloi sekiranya saya mencari cari smartphone yang punya kualiti gambar yang bagus...So,bila macam macam iklan yang keluar saya memang dah jatuh chenta dengan Sony Xperia Z2..

Sebelum nih ada terbaca review Z1 kat blog Cik Epal..Memang dia puji habislah Z1..Tuh baru Z1..Belum lagi Z2..Nak nak saya recce pulak kat web www.sony.com.my lagi lah buat saya omg omg omg...Tak berpijak di bumi yang nyata dah..Terapung apung kat ruang tamu nih...Smartphone apakah ini??Whatttttttheeeeeefishhhhh.....Korang tak percaya korang tengok apa yang saya kidnap dari web Sony..


Terdapat dalam tiga pilihan warna iaitu hitam,putih dan ungu..Yang saya tak puas hati kenapa takde kaler pink??Answer me why??

Nasib baik kaler ungu pun saya minat....Tak kisahlah..Ungu pun cantikkk...





Hahhh dah baca??Apa kata surveyyy...Awesome kan??Ada sesiapa yang nak join saya beli Z2??Ada ada??Hahaha...

Untuk pengetahuan korang handphone nih boleh dimiliki dengan harga RM2,399.00...Siapa siapa yang tengah mencari smartphone yang super awesome dan debakk boleh dapatkan SONY XPERIA Z2 sekarang...

Nota kaki*Macam nak trade in Note 2 mik Z2 nih tapi sayanglah pulak...Ke kena kerja keras+kerja lebih beli lain..Note 2 tak payah trade in..huhuhu..Banyak nau duit dak Mimie nih...

14 comments:

  1. mengancamnya colour purple tu
    tifaanvar

    BalasPadam
  2. Ros memang dah berlaih ke Sony kembali kak.. sejak S3 Ros buat hal hari tu.. memang puas hati kak guna sony. yang Ros paling suka part batery dia, tahan lama. :)

    BalasPadam
  3. dulu SA memang minat dengan Sony...la ni dah x minat sebab pengguna setia Samsung...heheheh

    BalasPadam
  4. wowww awesomenyaaa.. purple pulak tu!

    BalasPadam
  5. Kamera paling cantik sony. Mmg takde sape leh kalahkan. Iphone pun lawa. Ana suke xperia yang boleh jatuh dalam air tu. Nampak lebih tahan sikit. Huhu

    BalasPadam
  6. setuju..kalau kamera sony paling cantik!waterproof ni kak Mimi, nanti tanya boleh tangkap gambar dalam air tak.hehe

    BalasPadam
  7. adik saya dah guna dah... dia kata best...

    BalasPadam
  8. Kalau dah terjatuh cinta....jgn malu malu terus pinang hehe...nanti melepas pulak!

    BalasPadam
  9. sy tak suka samsung. sy pakai htc. dan nokia yang telefon bukan cerdik pandai la

    BalasPadam
  10. cntik warna purple tu mimie..
    pelan pelan kayuh dpt le nnti..

    BalasPadam
  11. XPERIA Z2 dilengkapi dengan kamera autofokus dan game HD... memang mantap!

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..