Jumaat, 20 Jun 2014

Saya bukan sombong tapiiiiii

Assalamualaikum....

Reminder : Saya tak sombong tau!!!

Kalau saya tak balas komen korang bukan bermakna saya sombong. Kalau saya tak singgah blog korang bukan sebab saya sombong. Kalau saya tak follow blog korang bukan kerana saya sombong....Tapi...Ada sebab tau...

Sebabnya:-

a) Saya memang akan balas jejak korang, saya akan komen dekat entry korang tapi macam mana nak komen kalau ada word verification??Korang tahu word verification nih menyusahkan blogger lain nak komen..Sungguh tak mesra alam..Tuh baru satu entry...Kalau 10 entry?Korang bayangkan berapa kali nak kena masukkan word verification.

So silalah pergi kat settings - posts and comments -show word verification..Sila pilih NO...Sekian..

b) Bila singgah blog baru, saya mesti akan follow tau. Tapiii macam mana nak follow kalau habis satu blog tuh saya godek tak jumpa button follow?Orang dah follow blog kita mestilah kita nak follow balik kan..Tapi button follow dah takde acaner tuh?

Nih dua sebab utama saya akan jadi SOMBONGGGG....Saya bukan marah tapi tuhlah kan kenalah faham..Saya bukan nak terjah satu dua blog..Berpuluh tau saya nak terjah...Silalah faham situasi saya ya...Kalau ada yang terasa saya mohon maaf...

29 ulasan:

  1. mmg ade sstgh blog yg letak word verification tu. mungkin dorang xtw atau xsedar & x perasan kot :)
    kalau xde button follow tu mmg susah tu. :)

    BalasPadam
  2. mmg ade sstgh blog yg letak word verification tu. mungkin dorang xtw atau xsedar & x perasan kot :)
    kalau xde button follow tu mmg susah tu. :)

    BalasPadam
  3. mimi ada je singgah kan blog sue..kikikiki

    BalasPadam
  4. Setuju !! Dua benda ni paling menyampah dalam dunia. T_T.

    BalasPadam
  5. Selalunya blogger baru.. mereka tak tahu nak letak NO kat ruang komen tu..

    Akak tahu Mimi TAK SOMBONG .. selalu komen gak kat blog akak .. terima kasih ye..

    BalasPadam
  6. blogger baru..tu yang tak tau agaknya.saya pun dah dekat setahun ada blog baru letak butang follow..erk!

    BalasPadam
  7. Sebenarnya kakak rasa ramai yg mengalami sama macam yg mimi alami tapi nak buat macam mana kan... kita pun tak boleh paksa betul tak..

    BalasPadam
  8. Kak ina pun sependapat dengan awak...harap jangan la ada yang cakap kita sombong kan...ampunnnn..

    BalasPadam
  9. btl tu mimi, ade blog yg saya baca hari2 tapi x dpt komen sbb ade word veri. Lagi2 bw guna hp lagi susah tau nak tulis word veri ni

    BalasPadam
  10. salam k.mimi azirah..
    hehehe.. kan kan kan..
    setuju sangat.. :))

    BalasPadam
  11. aah samaaa... rasa mcm aduhaiii... malasnya nak kena telek no2 blur tu

    BalasPadam
  12. hahaha ini saya suka ini saya suka.. betul betul.. semak sungguh word verification tuh.. pastu kalo salah sikit kena key in lain =_="

    plus lagi satu kan.. diorang dah follow tapi nak follow balik link tak ada.. blur kejap.. macam mana nak cari diorang nye page..

    BalasPadam
  13. betul tu betul tu..kalo word verification y simple ok lg..
    kalo y perkataan apa2 ntah tu..adeii..memang tak lah..

    BalasPadam
  14. setuju tu.. kalau blog tak follow lg mesti nk follow. jd pastikan button follow tu available. mudah keja. hehe

    BalasPadam
  15. saya pun tak suka word verification ni.terus hilg mood nak komen.huhu

    BalasPadam
  16. sokong...mimi memang rajin balas komen kawan2..

    BalasPadam
  17. Biasenye ade word verification nih sbb dia tak perasan setting tu kot. Macam ana mula2 dulu. Hehe

    BalasPadam
  18. hehehe....betul tuh. kalau boleh di tiadakan lah word verification tuh. satu lagi yang ada pasang gadget music.... hehehe

    BalasPadam
  19. Mimi mmg sll dtg balas jejak..tq Mimi ya..wlpn sy sll lmbt balas kunjungn Mimi..^^

    BalasPadam
  20. Samalah situasi kita..jmpa yg blog canggih sgt..trua tutup je..

    BalasPadam
  21. kan plg x suka nk hadap.
    sekali dua myb blh lagi.pat lima kali dok mcm tu say hye hye bye bye je la. maap ye

    BalasPadam
  22. saya jugak kekakdang berhadapan masalah yang sama umi. Memang nak tinggalkan komen banyak-banyak dan nak follow. Tapi apakan daya

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.