Novel novel yang diadaptasi ke drama dan filem

Nak share dengan korang antara novel novel yang telah diadaptasi..Sekarang nih jadi trend plak drama dan filem dari novel..


  • Lagenda Budak Setan - Lagenda Budak Setan
  • Catrina - Catrina
  • Ombak Rindu - Ombak Rindu
  • Love You Mr Arrogant - Love You Mr Arrogant
  • Teduhan Kasih - Teduhan Kasih
  • Sebenarnya Saya Isteri Dia - Sebenarnya Saya Isteri Dia
  • Aku Isterinya - Aku Bukan Mistress
  • Projek Memikat Suami - Projek Memikat Suami
  • Kerana Terpaksa Aku Relakan - Kerana Yerpaksa Aku Relakan
  • Jauh Dari Cinta - Jauh Dari Cinta
  • Suami Aku Ustaz - Suami Aku Ustaz
  • Yess Boss - Yes Boss
  • Cinta Pandang Kedua - Cinta Pandang Kedua
  • Bukan Kerana Aku Tak Cinta - Bukan Kerana Aku Tak Cinta
  • Setia Hujung Nyawa - Setia Hujung Nyawa
  • Nora Elena - saya tak ingat tajuk novel
  • Kau Untukku - Kau Untukku
  • Tuan Rumah Pembantu Rumah - Tuan Rumah Pembantu Rumah
  • Adam dan Hawa - Adam dan Hawa
  • tajuk drama tak ingat - Kasih di Antara Kita
  • Seindah Sakura - Seindah Sakura
  • Jauh - Jauh
  • Ariana Rose - The Wedding Breaker
  • Novel novel Sharifah Abu Salem - Trilogi Cinta
Nih antara novel yang saya tahu diadaptasi ke drama dan filem...Yang sebelah kiri tajuk drama dan filem..Sebelah kanan tajuk novel.

13 comments:

  1. Banyak juga drama adaptasi dari novel... drama akasia yang sekarang tengah ditayangkan ni pun sama juga ye, nrl x sempat nak layan plak citer ni... :)

    BalasPadam
  2. drama yg suami aku ustaz ngn yess bos tu akak rasa cam tak penah tgk lak... ke akak yg terlepas

    BalasPadam
  3. dah jadi trend kan..
    yang tajuk tuan rumah,pembantu rumah tu takde dalam list..tertengok semalam cite tu

    BalasPadam
  4. ada yang menjadi, ada yang Ros tak boleh terima. macam tak best la maksudnya.. kadang-kadang banyak drama yang adaptasi novel ni, dia tukar jalan cerita lah, ending la.. huhuhu

    BalasPadam
  5. jln senang.. novel diadaptasi ke drama.. ok la jgk kan..

    BalasPadam
  6. salam k.mimi azirah..
    huhu..pernah terbaca komen kawan2..
    "agaknya penerbit ni dah takde idea sbb semua adaptasi dari novel"

    .kalo menarik jalan ceritanya, dan ada 'pulangan' buat si pengarang novel tuok rasanya :)

    BalasPadam
  7. salam k.mimi azirah..
    huhu..pernah terbaca komen kawan2..
    "agaknya penerbit ni dah takde idea sbb semua adaptasi dari novel"

    .kalo menarik jalan ceritanya, dan ada 'pulangan' buat si pengarang novel tuok rasanya :)

    BalasPadam
  8. Ana ade novel Tuan Rumah pembantu Rumah je. Tu pun hadiah dari orang. :D

    BalasPadam
  9. pendek kata ada yg best ada yg tak.
    sbb setengah tu diubah sedikit.
    ending pon lain je

    BalasPadam
  10. ada lagi kak mimi.. gemersik kalbu - gemersik kalbu, cinta kau dan aku - cinta kau dan aku..hehe...

    BalasPadam
  11. Peminat novel setia kak mimi ni ek.. Hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.