Sabtu, 7 Jun 2014

Minggu yang busy dan menguji kesabaran

Assalamualaikum...

First sekali saya nak mintak maaf dekat kawan kawan semua sebab saya kurang jejak blog kamu kamu kamu..Masa betul betul cemburukan saya tau...

Sekarang nih saya tanggung kerja EO a.k.a Penolong Pegawai Tadbir saya yang sedang cuti bersalin dan sambung cuti menjaga anak selama setahun...Bila dah tanggung kerja EO nih faham faham ajelah kan...Busy toksah cakap..Nak nak ada kerja yang tertangguh ditinggalkan lagi pening dibuatnya. Tapi saya berusaha jugak buat sebaik mungkin...

Lagipun sepanjang minggu nih banyak menguji kesabaran saya. Bila mengadap sikap dan perangai bos yangggggg nauzubillah susah nak gambar kan..Benarlah apa yang dikata, wanita memang boleh jadi ketua tetapi tetap jugak tidak boleh mengatasi kaum lelaki. Kenapa Allah jadikan kaum Adam ketua keluarga??Kenapa lelaki selayaknya jadi pemimpin??Fikir fikirkanlah...Ye bos saya perempuan dan second bos saya lelaki.. Kalau diamati kedua duanya bos perempuan suka buat keputusan membabitkan emosi dia..Akhirnya kami staff bawahan tersepit...Beginilah jadinya bila emosi mengatasi segala galanya. Tak macam second bos kitorang yang lebih profesional,buat keputusan dengan menggunakan akal fikiran yang waras tanpa melibatkan emosi...

Ye sebab sikap bos saya,saya hilang punca dan hilang mood nak bekerja sekaligus hilang mood nak berblogging jatuh merundum...Kadang terfikir alangkah bagusnya saya bekerja dari rumah saja sambil jadi suri rumah sepenuh masa...Sekurang kurangnya saya tak mengadap muka muka hipokrit kat pejabat.

Tapi saya sentiasa fikir masih ada kawan kawan yang bagi support pada saya...Mereka kekuatan saya untuk terus bekerja...Kerana mereka saya jadi kuat...Dan apa yang berlaku saya anggap ujian Allah untuk saya. Nak uji sejaah mana saya bersabar. Ye saya masih lagi bersabar dan bersabar walaupun agak pahit nak telan kata kata bos perempuan saya tuh. Hanya Allah dan incik hubby tempat saya mengadu...Dan incik hubby selalu bagi kata kata semangat dan menyuruh saya bersabar dan bersabar...

Kawan kawan harap faham situasi saya ye. Bukan saya sombong dan lupa daratan lupa lautan tapi saya sedang berusaha untuk bangkit dari kesedihan..Saya cuba belajar jadi kuat dan tabah..

10 ulasan:

  1. harap keadaan akan berubah lepas ni :)

    BalasPadam
  2. Sabar yer kak ummi. dugaaan kan. susah jugak kalau ada bos perempuan ni. hmm

    BalasPadam
  3. Sabar ye kak mimi. Kite perempuan, faham sangat. Hormon naik turun. ^_^ kak mimi jage kesihatan tau. Keje, keje jugak. Yg penting rehat, jgn stress2. Hehe

    BalasPadam
  4. takpe kak, Ros faham.. dahulukan tugas akak dulu ..

    BalasPadam
  5. smga dipermudahkn buat mimie.in shaaAllah

    BalasPadam
  6. anggap sja itu ujian allah... insha allah.. moga dipermudahkn urusan..

    BalasPadam
  7. Sabar ye kak.. Bila kita bekerja dan mkan gaji mcm tu la.. Sy dh 6thun kje. Pastu bnti ikut suami. Rasa rndu dgn suasana kje. Nk2 skrng blum ada ank.. Boring dduk umh.. Nk cri side income pun xtahu apa nk dibuat..

    BalasPadam
  8. salam k.Mimi Azirah ..
    huhu..bertabahlah..
    terima kasih jgk..abis akak bom entri2 cma..ngeh2.. ^_^
    ceria2 selau yer

    BalasPadam
  9. Xde masalah kak..just take time utk dr sndri ye...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.