Isnin, 30 Jun 2014

Dugaan family saya di Ramadhan pertama

Tadi adik saya bagitahu semalam berlaku sedikit pergaduhan antara ayah saya dan seorang budak lelaki yang duduk sebelah rumah family saya. Dia kawan kepada adik sepupu mama saya...Kerja kampung bawak bot dan jet ski aje...

Kisah nih adik saya yang no 3 ceritakan tadi. Adik saya yang no 2 mandi tau lepas tuh masa nak keluar bilik mandi dia terperasan ada handphone kat ruang dinding antara bilik mandi dan rumah sebelah. Dia keluar terus tanya adik lelaki saya yang no 5 sama ada dia letak handphone dalam bilik mandi...Adik lelaki saya terus pergi ambik dan dia cakap bukan dia punya..Adik adik saya selongkar sekali jumpa video adik saya no 2 tuh tengah mandi...Bukan satu tapi banyak video yang sx yang ada...Adik no 2 saya siap bluetooth video tuh nak simpan sebagai bukti.

Ayah saya balik kerja, diorang mengadu hal tuh. Apa lagi ayah saya naik hangen lah kan terus direct jumpa budak tuh. Budak lelaki tuh memang mengaku tuh handphone dia tapi dia cakap dia dianiaya. Kalau betul dia dianiaya kenapa perlu dia nak tolak ayah saya masa ayah saya tanya hal tuh kat dia??Nasib baik adik saya no 3 tuh menjerit cakap kat dia kalau dia tolak ayah saya memang dia kena..Budak tuh cakap dia dianiaya tau tapi muka dia time tuh macam takut takut dan rasa serba tak kena..Kalau dia dianiaya kenapa mesti dia nak tolak ayah saya bila ayah saya tanya..Kalau dia tak bersalah kenapa mesti dia takut dan rasa serba tak kena...

Saya yang dengar nih jadi vah vah vah verrrehangennn tau...Saya tanya adik saya, dah buat report polis ke?Adik saya cakap ayah saya tak nak buat sebab kalau buat report polis,polis mesti nak tengok video adik saya tengah mandi kan untuk dijadikan bukti...Ayah saya fikirkan maruah adik saya sebab tuh dia tak nak buat report.Yelah sekarang nih kan macam macam boleh jadi..Dalam kes polis pun boleh terlepas sampai ke pengetahuan ramai..Fikirkan tuh semua ayah saya tak nak buat report...Budak tuh pun teruk gak kena bambu dengan ayah saya...Yelah korang bayangkanlah time bulan puasa nih, budak tuh boleh buat kerja yang tak senonoh...Ayah saya suruh pulangkan simkad budak tuh..Handphone ayah saya suruh ambil dan simpan sebab dalam tuh tersimpan semua video sx..

Ayah saya lagi bertambah risau bila suami adik saya yang jadi mangsa rakaman video tuh cakap nak cari budak tuh sampai dapat. Risau bukan apa takut adik ipar saya hilang pertimbangan pulak dia belasah budak tuh...Adik ipar saya nih memang orang jenis cool aje tau korang, cakap slow aje,muka pun muka kesian..Susahhhh sangat nak tengok dia marah tau..Tapi bila jadi macam nih nak nak melibatkan maruah isteri dia, suami mana yang nak duduk diam aje kan...Nak nqk time kejadian dia takde sebab bertugas...

Allahu rabbi, memang dugaan sangat sangat berat untuk keluarga saya lah pada hari pertama umat Islam berpuasa. Family saya masing masing trauma sebab dalam rumah sendiri pun tak selamat dah..Masa adik saya bagitahu,darah saya naik 1000 darjah celcius..Tahap mendidih menggelegak dah...

Pengajaran dari cerita nih,korang berhati hatilah walau dalam rumah sendiri sebab belum tentu dalam rumah kita selamat kan...Zaman sekarang bukan macam zaman dahulu dah...Kalau korang duduk rumah makesure kunci pintu,pagar semua...Makesure semua celah dinding ke apa ke takde apa apa yang mencurigakan...Bila dah jadi macam nih, saya risau tau korang keselamatan family saya..Risau sangat sangat..Takut budak tuh akan buat yang lagi teruk.


30 ulasan:

  1. Ya Allah.. Ros yang dengar jadi takut..

    BalasPadam
  2. Takutnya...berani betul budak2 zaman sekarang

    BalasPadam
  3. bagi pandangan anum better report supaya yang melakukan kesilapan akan di tahan

    BalasPadam
  4. Huish... Mcm tu sekali...mmg kna beringt wlau dgn sesiapa pun... Pengajaran utk semua...

    BalasPadam
  5. Slm. Moga Allah permudahkan masalah yg berlaku. Slmt berpuasa

    BalasPadam
  6. Ya Allah, sedihnya... saya yang baca ni pun rasa darah mendidih walau sedang berpuasa... Kesian kat adik Mimi...
    Betul juga tindakan ayah Mimi tu tak buat report polis... polis pun bukan boleh percaya sgt skarang ni.. nanti tak pasal2 video tu tersebar kat laman sosial...
    Alahai, rumah sendiri pun dah tak selamat.. Apatah lagi luar dari rumah sendiri... kena lagi berhati hati...

    BalasPadam
  7. maCam mna hp tu blh ada di situ.
    x brapa jelas antara bilik air dan rumh sebelah.

    mmg krna berhati2 kan.
    maruah org ni. mna blh dibuat mcm ni..

    BalasPadam
  8. Astaghfirullah..kak ana yg baca pun mendidih darah..betul juga tu kdg2 video di tgn pihak polis ni pun terlepas di internet,rasanya tindakan ayah tu betul dah ambil hp tu supaya tak terlepas video tu ..semoga Allah swt melindungi maruah adik mimi dan keluarga.

    BalasPadam
  9. aduhai, timm dduk rumah kpg, lgi byk lubng2..hrap2 xda apa la jadi..huhu..

    BalasPadam
  10. Beraninya budak tu....ni da kira menceroboh...sy setuju sgt dgn nurzakiah, lebih baik buat report supaya dia beringat sikit

    BalasPadam
  11. Ee, tak malu betul budak tu. Dekat sangat ke rumah sampai dapat mengintai sis?

    BalasPadam
  12. Ya Allah.bahayanya.. kak ina yg bc pun rs takut. napelah ada org gitu

    BalasPadam
  13. Video jgn dibuat main. Dibuatnye dia download kat youtube..abis jadi isu kak mimi. Kalau ana, ambik henpon dia format all semua.

    BalasPadam
  14. ya Allah... Teruknya bdk tu. Bilik air tu diluar rmh ke??

    BalasPadam
  15. Moga Allah beri perlindungan buat mimi sekeluarga..kesian adik awak

    BalasPadam
  16. wahh.. dalam rumah sendiri pun boleh jadi macam tu.. macam manalah HP jiran tu ada dalam rumah, pelik betul

    BalasPadam
  17. astargfirullah. tak senonoh betol. hati2 ye

    BalasPadam
  18. kalau keadaan macam ni mau hilang abih kesabaran. boleh jadi lunyai budak-budak tu. baik suruh diorg pindah ja

    BalasPadam
  19. masyaAllah. semoga Allah kuatkan semangat anda sekeluarga. risau jugak baca ni. Ya Allah, selamatkanlah kami semua :(

    BalasPadam
  20. Teruknya bdk tu. Xde kje lain ke. Report polis je biar jd pegajran dan dihukum.

    BalasPadam
  21. adik saya dulu kena juga benda yang sama
    dia tengah mandi, ada tangan menjulur ambil video dia mandi
    kurang ajarkan!

    bezanya kitorang tak dapat tangkap sape orangnya
    sebab adik saya menjerit sekuat hati
    orang tu lari
    abah saya tetap buat laporan polis

    polis kata, benda macam ni susah nak dijadikan kes
    kalau jumpa orangnya
    kasi lanyak dulu katanya

    saya faham apa yang mimi dan keluarga rasakan

    BalasPadam
  22. Assalammualaikum...

    dalam rumah dah tak selamat kan.. risau, kalau melibatkan maruah isteri kita nie... hisss risau campur fobia macam nie.

    mselim3

    BalasPadam
  23. ishhh takutnyee..serious kohaja budak laki tuh..ishh tetibe naik hangin plak falsya..

    org yg cool nie sekali dh ngamuk takutttt..

    BalasPadam
  24. isk isk apalah nak jadi. mohon perlindungan dari-Nya buat kita semua. nauzubillah.

    BalasPadam
  25. Ya Allah kak.. Takutnyaaa. YA Allah.. Dapat bayangkan situasi tu bagaimana

    BalasPadam
  26. takutnya bende macam ni jadi.

    sebaiknya klu tempat mandi xtutup full ni mandi pakailah kain batik. apapun dah terjadi.

    peringatan untuk semua.

    BalasPadam
  27. Ya Allah.. melampau.. pttnya halau jer kak org mcm tue..buat perangai tak senonoh.. dah la bula puasa nie...Geram!!!

    BalasPadam
  28. Ya Allah..dekat rumah sendiri pn xselamat..sekarang ni mmg perlu lbh byk hati2..isy..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.