Cara makan hati unta

Sebelum nih saya ada up pic dan tanya kawan kawan cara makan hati unta kan??Kalau tak ingat baca entry SINI..Ada yang bagitahu saya kena rebus dan minum air dia..Thanks pada sudi share..Setelah puas saya cari maklumat cara nak makan hati unta, saya nak share dengan korang lah kanm.Sharing is caring....Banyak rupanya cara nak makan hati unta nih...

Ada empat cara nak makan tau..Cara yang pertama potong nipis nipis hati unta tuh pastu goreng tanpa minyak sampai jadi macam arang tuh korang...Pastu tumbuk halus sampai jadi serbuk. Setiap malam sebelum tidur,rendam sikit serbuk tuh dalam segelas air yang mendidih. Biar sejuk @ suam dulu. Pastu tapis dan minum. Kena amalkan setiap malam.

Cara yang lain pulak rebus hati unta tuh pastu minum air...(Sue ada bagitahu saya cara nih...Tq Sue) @ goreng hati unta dan makan macam tuh aje @ bakar sikit hati tuh dan tumbuk sampai halus jadi serbuk. Pastu makan serbuk hati unta tuh..

Nih antara cara makan hati unta yang saya jumpa kat blog dan web...Nanti saya share dengan korang cara lain kurangkan semput,lelah dan asma nih ye..

15 comments:

  1. erkk tak penah makan hati unta.. rase cmana yekk

    BalasPadam
  2. Baru tau. Hati unta yang ada bonggol tu kah?

    BalasPadam
  3. tak pernah makan lagi.perkongsian yg bagus ni.thanks mimie

    BalasPadam
  4. dlm bnyk2 cara ni mimi makan hati unta ni ikut cara mana satu? Berapa lama kene mkn?

    BalasPadam
  5. apa kebaikannya hati unta ni kak?

    1st time dengar ni. huhu

    BalasPadam
  6. tak pernah lagi makan hati unta ni...terima kasih atas info...

    BalasPadam
  7. terima kasih kak untuk perkongsian ni..

    BalasPadam
  8. thanks for sharing kak Mimi..dah lama dengar pasal hati unta ni tapi tak pernah try.

    BalasPadam
  9. menjadi ye kak? hmmm ngeri bila terbayang unta tu ekeke.. tapi kalau betul berkesan nak jugak try

    BalasPadam
  10. ooo kiranya nak kene jd serbuk la yer...

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..