Bila tak rasa apa apa

Hari nih saya el..Tak sihat..Batuk+demam+sakit pinggang+semput... 4 sakit datang sekaligus...Allah kurniakan sakit supaya saya sedar dan tak lupa kan DIA...Bila tak sihat nak makan pun tak lalu. Bukan apa..Deria rasa langsung tak berfungsi.Makan pun rasa tawar aje...Allahuakbar...Allah tarik nikmat yang diberikan sekejap pada saya..Bila tak rasa apa apa,insaf mula menerpa....Ya Allah besar sungguh nikmat yang Kau berikan...Nikmat sakit supaya saya sedar dan insaf...

Dah wassup incik hubby bagitahu saya tak kerja hari nih. Dia suruh pergi klinik tapi saya tak larat nak drive..Tak sihat sebab faktor cuaca+stress...Dari minggu lepas tak elok lagi...Semoga Allah berikan kesembuhan pada saya. Bila sakit memang apa kerja nak buat pun takde mood. Tapi paksa jugak diri basuh baju,basuh pinggan dan masak...Dan masih diberi keupayaan balas komen dan publish entry dekat blog. Nasib baik guna phone ajelah,blog update sambil baring,boleh komen sambil bergolek..

20 comments:

  1. banyak minum air mimie, moga cepat sembuh dan segera sihat, InshaAllah.

    BalasPadam
  2. Siannye kak mimi.. Biaselah kite. Time sihat ni, mane nak rasa nikmat Tuhan. Huhu.. :) Smoge sihat cepat.

    BalasPadam
  3. semoga cepat sembuh ya.. in sha ALLAH .. minum air banyak2.. :) amin.. leen doakan kembali sihat, kembali aktif seperti biasa ya. ^^

    BalasPadam
  4. Sakit yang ada adalah sebagai penghapus dosa-dosa kecil. Semoga cepat sihat kak :)

    BalasPadam
  5. semoga akak cepat sembuh...
    minum air kosong byk2 kak..musim panas ni.

    BalasPadam
  6. akak pernah mengalaminya
    hilang rasa, bau, nafas pun sikt sebab idung sumbat...telinga pun sumbat..
    take care yea

    BalasPadam
  7. bersyukur..
    dalam senang dan dalam susah..
    semoga dipermudahkanNYa..

    BalasPadam
  8. Cuaca agak panas sekarang. banyak mandi dan minum air masak. 100 plus pon ok tapi selepas buang gas.

    semoga cepat sembuh Kak MImi

    BalasPadam
  9. mkn ubat ye kak kalau teruk sgt ..jga dri tu :)

    BalasPadam
  10. semoga cepat sembuh kak...jalan-jalan blogwalking sini :)

    BalasPadam
  11. Moga sentiasa dlm pemeliharaan Allah...

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..