The Liebster Award -Angel Love Soldier

ENTRY AUTOPUBLISH



Kena tag kali kedua, so kenalah buat kan kawan dah tag..Kang tak jawab nanti dicop sombong. Kali nih saya ditag oleh adik manis Angel Love Soldier....Sebab apa nama blog dia Angel Love Soldier..Kalau korang selalu terjah blog dia memang tahu sebab apa..Okey tak nak membebel panjang panjang....Jom baca soalan yang ditag dan jawapan saya pada soalan soalan tuh...

Soalan yang ditag oleh blogger Angel Love Soldier

01. Contohlah smartphone Samsung dengan Iphone korang jatuh dalam air, yang mana korang selamatkan dulu? Lol.

Akak selamatkan Samsung sebab memang pengguna Samsung...Kalau guna Iphone tuh macam tak logik aje..Daku sedar diri tak mampu beli Iphone..huhuhu...

02. Manusia jahat yang jadi baik. Manusia sedia ada baik. Yang mana korang cenderung pilih jadi teman hidup?

Allahu Rabbi...Kemain payah soklan ngko dik...Aishhh...Nih nak akak jawab jujur ke apa nih...Ke nak jawab main main..hahaha...Okey okey serius...Kalau akak lah kan,nih pendapat peribadi ye..Akak cenderung pilih manusia jahat yang jadi baik sebab apa tau..Sebab kadang kadang memang manusia nih punya jahat nauzubillah...Tak tahu cakap apa tapi bila Allah berikan dia hidayah dan dia berubah, tak mustahil dia akan jadi sebaik baik manusia daripada manusia yang sedia ada baik...Contohnya macam abang Jebat dan Mas tuh...Jebat tuh kan jahat tapi bila dia berubah,jadi sebaik baik manusia kan..Kemain contoh aku bagi..Ah gasak....Macam tuhlah jawapan akak...hahaha...

03. Boleh tak korang cerita pasal personaliti aku berdasarkan penulisan aku? Aku garang ke. Aku gedik ke. 

Mengenai pesonaliti awak kan dik, akak rasa awak jenis yang straight to the point..Tak suka cakap tak suka..Suka cakap suka...Pastu awak nih jenis yang tegas tapi ada lembutnya...

04. Boleh tak korang cerita secara ringkas mengenai blog korang pulak? Aku pun nak tau jugak sikit-sikit.

Tema blog PINK sesuai dengan nama Pink Ummi tuh.Asal usul nama PINK UMMI tuh ialah pink tuh warna feberet, ummi tuh pulak panggilan anak anak kat akak...So,tercetuslah idea guna nama PINK UMMI tuh..Blog akak nih general cerita psl macam macam...Pasal tips,info,ilmu agama,anak anak,resipi dan macam macam lah...Blog nih ditubuhkan bulan Disember 2010...

05. Korang suka baca pasal apa kalau masuk dalam blog aku? Kalau rajin masukkanlah link entry sekali.

Akak suka baca satu entry awak info pasal TUDM..Nak sertakan link jenuh dik non akak nak cari...Akak suka sebab dulu cita cita akak nak jadi TUDM tapi disebabkan ayah tak restu ignore ajelah kan..

06. Korang suka jaga kecantikan tak? Kalau korang suka, jenama apa yang paling best bagi korang?

Semua perempuan suka kecantikan...Jenama apa yang paling best eh...EPHYRA la...hehehe..

07. TDM, TUDM, TLDM, PDRM, JBPM, ALAM dan JPAM. Yang mana paling smart bagi korang?

Opkos lah TDM sebab my seben is TDM..Bila dia pakai baju celoreng tuh pergghhh kemain nampak gagah perkasa ngko...Hahahaha...

08. Ciri perempuan/lelaki idaman korang. Sengal? Serabai? Skema? Smart? Lurus bendul?

Opkos la smart...

09. Kalaulah korang ada anak perempuan, korang suka anak korang rambut lurus ke ikal?

Disebabkan dua dua orang anak akak perempuan, sorang rambut lurus sorang rambut ikal, maka amat payah akak nak jawab soalan awak nih dik sebab dua dua akak suka..

10. Kalau korang ada anak, nama anak-anak korang apa? (lebih dari satu pun takpe)

Kalau ada anak ye??Nih bukan kalau dah dik non..Memang dah ada dua pun...Nama anak anak akak yang ada sekarang nih :

Nur Aina Zahirah
Nur Auni Najwa

In shaa Allah kalau ada rezeki dapat baby gurl lagi akak nak buh nama Nur Auna Humaira..Kalo boy pulak mulanya Muhammad tapi nama belakang belum fikirkan lagi..

11. Namakan tempat unik yang korang tau. Kalau setakat Paris tu tak yah ceritalah.

Tempat menarik yang akak tahu ye...Ermmmm...Aaaaaa...Ermmmmm...Rasanya tempat paling menarik Rumahku Syurgaku lah...hahaha.Gurau aje jangan marah ar....Tapi ada satu tempat nih memang menarik,cantik dan semua orang semua nak pergi tau...Kota Makkah...Kalau rajin cuba serach kat tok google pic waktu malam Kota Makkah tuh..Subhanallah cantik..

Fuhhhhhh...Settle jugak soalan soalan nih...Bukan main lagi soalan dia...Nasib kamu lah dik jawapan akak merapu...Asalkan akak jawab dengan jujur tulus ikhlas tau...Takde tipu meh..

9 comments:

  1. salam
    selamat pagi isnin
    singgah kejap minggu nie anum bz sangat2

    BalasPadam
  2. mcm mcm dh tahu pasai mimie.
    agak mncabar jga soalannya

    BalasPadam
  3. Salam k.Mimi Azirah ..
    hehe..
    blh tahan soklan2nyer tu,, :)
    byk tau psl akak

    BalasPadam
  4. Farah pn kena tag kak.. tapi tak sempat nk create entri lagi.. huhuhu

    BalasPadam
  5. fuhhh,,,bukan main byk lagi soalan ni.kalau nik jenuh nak fikir jawapannyer ni.mau berjam2 duk fikir nk jawab soalan ni

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..