Rawatan fisioterapi di Klinik Kesihatan Seremban 2 part 2

Rawatan fisioterapi part 1

Isnin lepas saya buat rawatan fisioterapi untuk pertama kali kan...So appointment pun sekejap aje.Untuk kali kedua nih lama sikit lah.

Macam biasa sampai aje terus register. 2,3 minit lepas tuh saya di minta masuk dalam bilik rawatan untuk buat cycling dulu. Sebelum cycling ambik gambar bilik fisioterapi dulu..


Saya kena buat cycling selama 30 minit tapi lutut kiri saya dah sakit..Sempat buat 20 minit aje. Terus saya stop...Bila saya bagitau staff kat situ lutut sakit dia tekap lutut kiri dengan FlexiPac...Jangan tak tahu dengan slumber vadaknya saya buat fisio pakai baju kurung okey. Bajet wanita melayu terakhir la konon...puiii....hahaha..Sebenarnya dari pejabat terus pergi kan malas nak singgah rumah pakai seluar...Tapi one of the staff dah inform after this pakai seluar senang sikit...Baikkkkkkk lah cikgu...hahaha...


See...Canggih tak basikal bmx saya nih...hahahaha....


Minah sengal bercycling pakai baju kurung...Ngko mampu Mak Limah???


Lutut kiri ditekap dengan FlexiPac dan dibalut dengan tuala kering dan bersih.


FlexiPac yang saya bagitahu sebelum nih...Semalam try cari kat farmasi Alpro tapi dah habis pulak .


Lepas lutut dah ditekap dengan FlexiPac, kena buat senaman nih pulak..Apa nama dah lupa...Nampakkan kaki saya tampung benda hitam tuh...Untuk sebelah kiri saya kena angkat benda tuh dengan kiraan 5..Yang sebelah kanan kena angkat dengan kiraan 10 kali..Dua dua belah kena buat 10 kali...


Last sekali buat balancing...Kena berdiri kat atas getah hijau yang lembut lembik tuh...Buat sekejap aje. Pastu saya kena pergi kaunter ambik kad untuk next appointment...

7 comments:

  1. Kelassss naik basikal berbaju kurung.....hehe

    BalasPadam
  2. lengkap juga peralatan ye walau dekat kk aje
    la...awat pakai baju kurung dah tahu nak p fisio

    BalasPadam
  3. salam k.Mimi Azirah ..
    hehe..pakai baju kurung wat cycling tak menahan tu.. gempakk :p
    semua ni dah termasuk dlm fisio ker kak? or ada lagi alat2 tambahan yg kena buat?

    BalasPadam
  4. cycling pakai bj kurung? Btl2 perempuan melayu terakhir lah hang ni mimi. Hik, hik, hik

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..