Rawatan Fisioterapi di Klinik Kesihatan Seremban 2 part 1

ENTRY AUTOPUBLISH

Assalamualaikum...

Semalam saya pergi Klinik Kesihatan Seremban 2 srbab nak buat fisioterapi lutut. Appointment pukul 10 pagi tapi datang awal sikit lah kan..Duduk sekejap dekat ruang menunggu, nama saya dipanggil. Buat pendaftaran dulu. Lrpas tuh saya ditanya beberapa soalan..Kena sejak bila pernah buat surgery tak,pernah buat rawatan tak sebelum nih...Macam macam lah...Oh ye,untuk pengetahuan korang kat klinik kesihatan nih tak dipanggil unit fisioterapi tau tapi unit rehabilitasi.


Kena sorok muka awek yang jaga kaunter tuh kang kena saman tak pasal pasal. Dah lah ambik gambar tanpa izin...hahaha..

Nampak tak orang yang berbaju putih separuh tuh??That lady is Indian tau. Dia yang conduct saya dari awal sampai selesai treatment.

Lepas pendaftaran, saya kena duduk kejap. Lima minit kemudian, Indian lady tuh panggil saya masuk dalam bilik rawatan yang terlwtak kat sebelah tepi kiri tempat menunggu.


Lepas tuh, saya di minta baring atas katil..Bilik rawatan diasingkan oleh langsir yang semua hospital dan klinik ada tuh..

Lepas tuh kan Indian lady tuh rasa lutut kiri saya dia cakap panas. Apa yang panas pun tak tahulah..Dia cakap tumggu kejap. Then,dia muncul bawak satu beg bentuk segiempattepat berisi air. Dia syorkan saya beli tuh dekat farmasi..Boleh panas dan sejuk. Masa dia tekap kat lutut tuh oiiii kemain sejuk...Nauzubillah..Terasa sampai tulang ngko....15 minit tau. Bayangkan saya kena tanggung sejuk tuh berapa lama...Bisa sejuk jangan cakap..Nak elok punya pasal tahan ajelah..


Nampak kan tuala tuh??Lepas dia tekap dengan beg berisi air yang sejuk giler tuh. Dia tekap dengan tuala bersih...Duk melangu lah 15 minit. Lepas dah selesai, saya kena buat satu senaman untuk kuatkan otot sekeliling lutut,peha depan dan belakang. Apa jenis senaman tuh saya akan cerita next entry ye.

14 comments:

  1. Pernah tercedera ke Mimi.....semoga cepat sembuh

    BalasPadam
  2. Kenapa dengan lutut Mimi...? semoga beransur pulih ye... :)

    BalasPadam
  3. xpekak buat je..nnt cepat smbuh..dgr kate doc hehe ye :)

    BalasPadam
  4. nak cepat sembuh kena tahan la kan.moga cepat sembuh yea

    BalasPadam
  5. moga akk cepat sembuh........

    blog sy : http://mummydaddynsi.blogspot.com/

    BalasPadam
  6. kenapa pinkummi...moga cepat sembuh yer.

    BalasPadam
  7. sebab tu saya takut nak p fisio...hehe
    apapun moga cepat sembuh mimi ye

    p/s-entry ni banyak typo error

    BalasPadam
  8. salam k.Mimi Azirah ..
    huhu..dulu mase lebam kat tangan sbb injurt selalu kena tekap dgn ice..
    sejukkkkkkkk

    BalasPadam
  9. Bmulalah proses fisio bt kak mimie..moga ada perubahannya..amin..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..