Misi mencari baju raya

ENTRY AUTOPUBLISH

Semalam misi mencari baju raya untuk kitorang sekeluarga. Tunggu incik hubby balik dari kerja baru boleh pergi. Nak kena pilih dengan dia sebab my incik hubby very the cerewet bab baju raya..hehehe...Cerewet bila dia nak belikan...hahaha..Kemain sedap bini dia mengutuk laki kat blog...

Misi mencari dan membeli kain kat Nagoya Tekstil dan Fesyen, Terminal One Seremban..Dekat Ground Floor...


Misi mencari kain tak lama mana pun...Sekejap aje...Pergi dengan incik hubby memang misi mencari sekejap. Kalau pergi sorang memang berjam jam mencari. Dah nama pun perempuan kan..Kalau boleh habis satu kedai nak di gagau...Finally my incik hubby pilih kain dan corak macam kat bawah nih..


Saja edit warna gambar nih sebab nanti nak buat simple kuiz untuk korang. Teka warna tema raya tahun nih...hehehe...

Kain untuk saya dan anak anak saja 8 1/2 meter. Untuk incik hubby kain kosong 5 meter..So,kain untuk baju raya kitorang sekeluarga aje 13 1/2 meter..Dah pilih baju raya, saya kecek kat incik hubby nak beli kain buat baju kurung. Buat pakai pergi pejabat. Kerja macam saya nih mana ada uniform. So koje mengumpul baju kurung ajelah. 


Tak lari dari tema pink...hahaha...Actually nak sangat kain nih sebab coraknya yang buat saya jatuh hati. Berkenan sangat sangat. Selalu beli kain buat baju kurung corak bunga besar atau kosong. So ubah taste pulak..Corak bunga kecik kecik...

Lepas dah bayar harga kain,incik hubby ajak makan kat luar. Kedai makan tuh dekat aje dengan rumah kitorang...Selesai sudah misi mencari baju raya..Tinggal misi nak hantar jahit baju aje.

12 comments:

  1. tailor ambik lagi ke tempahan untuk raya? kat tempat akak minggu ni last..tu pun cekek darah..dah terpaksa hantar jugalah sebab dah takde tempat lain nak terima..

    Selalu tunggu bas kt trminal 1 seremban ni tapi tak penah umur pegi parkson dan nagoya tu..

    BalasPadam
  2. kain dah beli tapi mesti pening nak cari tukang jahit kan.. selamat berhari raya nanti

    BalasPadam
  3. cantiknya yang kaler pink tu...saya ni memang gila kaler pink semenjak dua menjak ni hehe...

    BalasPadam
  4. wrna pink kot... baju sy dh siap dah, tggl nk cari baju hubby dan anak-anak je..

    BalasPadam
  5. wah... dah cari baju raya ye kak... sakan la raya kali ni ;)

    BalasPadam
  6. cntiknya..klau bunga kecik2 ni..efek utk pemakai nmpk la kuruih kan..hehe..

    BalasPadam
  7. lambat beli baju ni
    ada ke tailor nak buat lagi
    kat tempat saya semua dah reject
    sib baik dah anto awal...hehe

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..