Ahad, 18 Mei 2014

Deactive fb yang lama,create fb baru

Assalamualaikum....

Hari nih saya dah create akaun fb yang baru dan deactive akaun yang lama. Cuma sekarang tengah delete pic pic berkaitan.

Sebab sebab saya deactive fb lama:

a) byk iklan yang berunsurkan 18sx dan politik kat wall fb
b) bila up status kwn kwn (bkn drp kalangan kwn blogger) suka komen yang menimbulkan kontroversi dan boleh menimbulkan salah faham...padahal status kita tuh general je...dah nama pun blogger kan..haha
c) ada stalker yang tak habis habis nak menyibuk..padahal tak kenal sangat pun...

Nih antara sebab sebab saya deactive akaun lama. Yang lain tak perlu saya bagitahu. Tapi saya create akaun baru khas untuk share psl info agama, parenting,blog,biz dan family saya etc. Nanti saya add kawan kawan ya...

Takpun kalau kawan kawan nak add fb baru saya pun dialu alukan..

Fb : Ummi AuNa
Ig : mimi_azirah


4 ulasan:

  1. rajinnya kak mimi wat fb bawu..hehe..

    BalasPadam
  2. Owh... Kak mimi rupanya add kita ea... Thanks add tau... Hehe..

    BalasPadam
  3. niesa dh brapa kali buat fb baru..hehehe..sbb kdg2 ada org yg entah apa2 add..dlu suka approve skati je..sekarang x dah...

    BalasPadam
  4. saya jarang kat fb atas sebab yang sama...hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.