Jumaat, 2 Mei 2014

Kisah di hari Rabu...

ENTRY AUTOPUBLISH

Rabu punya cerita..Lepas balik dari rawatan di HTJ, balik rumah sekejap kemas rumah apa yang patut dan kemas baju barang yang nak bawak balik Melaka. Sebelum balik Melaka, pergi KL dulu nak singgah Busana Mall kedai kak Azza nak ambik stok bedak...Bila sampai KL time time habis office hours memang jammed lah kan...Cuaca semalam pun mendung hujan renyai kan...Settle berurusan dengan kak Azza...

Masa dalam kereta, dah dengar bunyi motor2 dan kereta2 kat situ bunyikan hon masing masing. Saya duk fikir mesti ada hal nih sampai motor2 dan kereta2 hon. Memang jammed. Lepas tuh dari jauh, incik hubby bagitau ada demonstrasi..Saya nih duk terjenguk jenguk lah dari kereta tengok kat depan..Rupa rupanya demonstrasi tuh kat tepi jalan aje...Tak ganggu lalu lintas kat situ...Rupanya motor2 dan kereta2 yang hon tuh tanda sokongan pada demonstrasi tuh...



Demonstrasi bantah GST..Saya tengok pemegang banner tuh kebanyakan muda muda belia tau..Macam budak budak student...Sesak bukan sebab diorang ganggu lalu lintas tapi sesak sebab masing masing slowkan kenderaan sebab nak tengok demonstrasi tuh.




11 ulasan:

  1. Mmg jem kn jalan bndr smlm... Mujur x g ke mana-mana..

    BalasPadam
  2. saya tak paham2 lagi pasal impact GST tu.. risau gak..

    BalasPadam
  3. Harapnya kerajaan dengar lah suara mereka... saya belum nampak baiknya GST ni... Tak boleh nak samakan dgn negara maju yg rakyatnya dapat mcm2 kemudahan...

    BalasPadam
  4. SOGO dan Dataran Merdeka selalu jadi mangsa demonstrasi

    BalasPadam
  5. SOGO dan Dataran Merdeka selalu jadi mangsa demonstrasi

    BalasPadam
  6. kereta yang nak tgk lak yg buat sesak yea.

    BalasPadam
  7. salam K. Mimi Azirah..

    HUHU.oo..ade baca pasal demo bantahan GST tu..
    sian sbb bayi pun ada sekali.. :(

    BalasPadam
  8. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.