Bagaimana kamu tahu kamu sudah jatuh cinta?

Kemain ngko tajuk...hahaha....Nih semualah nih nak kena imbas zaman berchenta dulu..Dah lah dak Mimie nih spesis pelupa...Tapi takpelah demi menyokong PetakBunga daku cuba memerah otak imbas kenangan dulu dulu saat ai is tahu i fall in love..


10 tahun yang lalu....

Sangat tak sukaaaaa,menyampah,meluat semua ada..Ala pendek kata benci lah dengan seorang mamat nih. Masa tuh study kat UiTM. Dia tuh pulak kerja kat dining room tempat siswi makan. Menyampah punya pasal sanggup habiskan duit beli makanan kat cafe walaupun makan kat dining room foc dan sedapppp...Memang nak lari lah daripada si dia tuh..Sebab apa benci???Sampai sekarang saya takde jawapan pada soalan tuh...Serius.Noktah.

But one day tuh dia luahkan nak kawan dengan saya. Ikhlas katanya. Awal awal dah cakap nak kahwin dengan saya tau..Hahh...Kemain...Disebabkan tak percaya dengan cakap dia tuh saya ketawa jelah. Just terima dan anggap macam kawan biasa. Dari situ saya kenal secara details sikap dan perangai dia..Masa berkawan tuh betapa caringnya dia. Kalau saya busy banyak assignment dia siap tapaukan makanan untuk saya kirimkan kat roomate..Pastu, sampai sekarang saya ingat lagi dia bekalkan saya beratus biji gula gula..Masa tuh saya dah dapat rasa kuch kuch hota hai...hahaha...hota hai la sangattt kan...Tapi serius tau, memang kuch kuch hota hai lah...Tapi saya just pendamkan rasa kuch kuch hota hai tuh.

Banyak kali dia cakap sayang dan nak buatkan saya isteri dia tapi still jugak saya anggap dia kawan biasa sebab tak berapa yakin dengan hati walaupun dha mula kuch kuch hota hai. Beberapa bulan lepas tuh, si dia masuk tentera. Terus lost contact. Masa tuh baru sedar dan yakin pasal kuch kuch hota hai saya...Rindu tapi apakan daya dah lost contact.

Setahun lepas tuh dengan takdir Allah kitorang jumpa semula. 3 bulan bercinta terus bertunang 07.07.07..Tanggal 22.03.08 kitorang diijab kabulkan. Alhamdulillah orang yang saya benci dulu kini adalah orang yang paling saya sayang..Orang yang banyak berkorban untuk saya dan anak anak...Itulah suami saya, Encik Fadeli...

Itulah kisah cinta dan bagaimana saya tahu saya dah jatuh cinta...Kemain panjang cerita dak Mimie..Tuh pun ai dah cut cut tau kalau tak tigaplohtiga hari tigaplohdua malam tak habis korang nak baca. Hopefully PB berpuas hati ye dengan kisah saya nih...huhuhu

11 comments:

  1. Best bila mengenang zaman bercintan cintun dulu ... hehe

    BalasPadam
  2. Kisah cinta setiap daripada kita berbeza-beza akak kan :-)

    BalasPadam
  3. sweetnya love story mimi. Mesti encik fadeli romantik n pandai ambik hati smpai mimi jath cinta. :)

    BalasPadam
  4. Weeee~ suwetnyee dia kak mimi. Kuch3 hota hai terus. Mesti mase dia gi tentera tu lagu mohabbatien je asyik kedengaran kn kak mimi kan. Keh3

    BalasPadam
  5. akhirnya, dapat juga baca kisah cinta mimi..smoga kekal hingga ke Jannah..
    mimi dlu uitm mana?

    BalasPadam
  6. akhirnya jodah Mimie dgn en Fadeli jg..^^

    BalasPadam
  7. Orang yg paling mimi benci, dah jadi orang yang paling mimi sayang... so sweet la dear... siap ber kuch kuch hota hai lagi...

    BalasPadam
  8. waahhhh..so sweet..mcm byk yg niesa baca dulu benci pastu sekarang dh jadi suami..hehe..betul org kata jgn terlalu membenci..weee..hihih.. <3
    gudluck kak mimi!

    BalasPadam
  9. ini la yg dinamakan jodoh. hehehe... tp mcm btol lak apa yg org kata. jgn benci sgt seseorang tuh. nnt end up kita jatuh cinta ngan dia.

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..