Isnin, 12 Mei 2014

Auni merajuk dan menangis sebab saya...

ENTRY AUTOPUBLISH

Semalam punya cerita...Masa saya tengah baring baring kat ruang tamu Auni datang baring kat saya tau. Pastu dia mintak susu sambil kaki kanan dia cuit saya...Amboiiii main kaki nampak memang nak kena...Yang saya nih kemain sengal dapat idea nak menyakat Auni. Konon nak buat merajuklah sebab dia cuit saya pakai kaki...Bila Auni cakap lagi nak susu dengan slumber vadak memvadak saya jawab, "Ahhh...Ummi tak nak awan dia." @ "Ahhh...Ummi tak nak kawan dia." Bila saya jawab macam tuh kira dia tahulah bila tak nak kawan dia maknanya susu pun tak dapatlah...

Apalagi bantai mengamuk sakan...Menangis bagai..Dia datang kat saya memujuk sambil menangis tapi saya buat derk aje..Bajet merajuklah kan...Bila dia tengok saya tak layan dia terus dia bangun lari sambil panggil abi dia...Ohhh,part dia menangis panggil abi dia soooo touching u knoww...Menangis teresak esak dia...Port dia selalu duduk bila merajuk dan menangis ialah belakang sofa...


Sebelum pujuk sempat snap pic dia menangis...Tk sanggup dengar dia menangis lama lama...Sayu lak hati dengar...Tuhlah padan muka saya kan siapa suruh sakat anak lagi..Hamekkkkk..

21 ulasan:

  1. Aloh aloh sian auni..ummi nie laaaaa..hehehe

    BalasPadam
  2. hehehehe.... sian pulak auni beriya dia menangis... nanti aunty mama babap ummi ye

    BalasPadam
  3. kadang2 tiba time sngal kita ni memang suka nak mengusik anak kan...itu yang SA buat selalunya..hehehe

    BalasPadam
  4. hehe, xsngka mak pun suka mnyakat dgn mngusik ank..selalu abahnya jer..hehe..

    BalasPadam
  5. baca kisah auni ni..buat saya teringat anak saya jugak..emmm..bila dia nak susu, saya sakat, dia mengaruk panggil ayah..huhu

    BalasPadam
  6. alahai ciannya dia
    teringat aisy pula =)

    BalasPadam
  7. hihi.sendiri nyakat sndiri kena pujuk balik kn. sy pon kdng kdnd suka nyakat anak buah..

    BalasPadam
  8. apa dah mama ni..tapi Mv pun selalu sakat wani mcm ni

    BalasPadam
  9. Salam k.Mimi Azirah ..
    ehehe..nk sakat auni,ibu jgk yg kena pujuk semula.. :)

    BalasPadam
  10. hahahahah nasib ummi nyer tak jd drama airmata sekali

    BalasPadam
  11. alahai anak ummi.minta perhatianlah tu auni ye..tak lama mana ummi merajuk pun..hehehe

    BalasPadam
  12. sakat anak ,mak nye yang touching..heheh

    BalasPadam
  13. dulu zizie suka mengusik anak sedara zizie mcm tu.. hihihi... nnt dia dtg peluk.. :D

    BalasPadam
  14. Ciannya Auni... Ummi xnak kawan dia yer... hehe... kekadang nrl ada jugak nyakat anak camni... :)

    BalasPadam
  15. saya plak suka bgurau smpai gelak sakan ank2 buah sya hehee suka men dgn dorg..happy dorg gmbira ^_^

    BalasPadam
  16. sian nyer dia. majuk yea syg..tak baik ummi buat gitu ..haha

    BalasPadam
  17. alor, umminya lagi menyakat..kang lagi panjang majuknya.

    BalasPadam
  18. Best gak kan sesekali menyakat anak...

    BalasPadam
  19. Hihi..ni sama yg merjuk sape yg nak kena pjuk ni..sabar jela :)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.