Isnin, 28 April 2014

Restoran Upin dan Ipin Cawangan Mydin S2,Seremban

Assalamualaikum...

Semalam singgah Mydin Seremban 2 nak beli barang untuk buat kek...Selesai beli, anak anak merengek nak pergi restoran Upin dan Ipin....Restoran nih tak besar mana pun tapi boleh lah...Ada meja kat dalam dan luar restoran...

Restoran nih self service ye..Staff bawak menu dan kertas order dan bagi kat kita. Kita lah yang kena tulis no meja,bilangan orang yang makan,kod menu dan kuantiti. Dah settle panggil aje staff dia ambik menu dan kertaa order tuh aje...Lepas tuh tunggu jelah order korang sampai ye.


Fun fries untuk Aina dan Auni...Diorang tak mau makan sebab kenyang makan kfc...Nih pun tak haais diorang makan tau..


Chicken chop untuk saya dan Aina Auni...Kitorang share...Ayam dia kemain besar tak terdaya nak habiskan.Jenuh paksa Aina Auni makan sekali diorang bantai geleng geleng kepala tak nak...Nak termuntah habiskan..Tapi yang paling saya suka sos black pepper die tuh...Oiiii sedap gila tahap nak pengsan..Rasa nak buat muka tak malu tanya diorang resipi sos black pepper tuh...


Laici share tiga beranak jugak....


Leka makan aiskrim...Semangkuk RM2.50 ye aiskrim tuh...


 
Rupa aiskrim yang Aina Auni nak makan sangat tuh...


Suasana restoran petang semalam...Nasib tak ramai orang boleh makan dengan aman damai...

22 ulasan:

  1. Akk kalau bwk anak pegi kedai Upin Ipin nie habis satu kedai tu dia nak borong...uhuhuh

    BalasPadam
  2. anak-anak lebih teruja upin ipin dari makan yer.

    BalasPadam
  3. sue nampak aritu restoran upin ipin ni kat mydin mall aritu...tp tak terpegi pon

    BalasPadam
  4. dekat shah alam ada restoran ni
    tapi tak penah masuk walau afif selalu nak pergi..hehe

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum kak mie, wallahh sedapnya chicken chop. lama tak jamah. hiihihii singgah menabung digi sini~~~

    BalasPadam
  6. ala old town la ea..

    tak pernh msuk la restoran upin ipin ni..huhuh

    BalasPadam
  7. Puas anak dara berdua tu makan ye...
    Budak-budak tambah suka sebab restoran tu ada gambar Upin/Ipin sana-sini Mimie

    BalasPadam
  8. wah siap ade ice cream lagi, hari tuh lalu je depan kedai ni..

    BalasPadam
  9. Wahh nanti nak try laa. hari tu ada nampak kat shah alam

    BalasPadam
  10. nampak sedaplah.. saya pernah makan kat situ tapi 3 tahun lepas.. kedai tu dah ada perubahanlah, makin comel :)

    BalasPadam
  11. pi situ tak try msuk lg restoran upin ipin ni... hihi.
    ska lepak mb j

    BalasPadam
  12. Pnh gak mkn kt setapak tpi restorannya kirg bersih...mcm x sesuai je tmpt gitu ...

    BalasPadam
  13. Okla kalau sosnya sedap.. puas makan kan :D

    BalasPadam
  14. sedap tak kak?? ramai kate tak sedap. ida up entry tu pun ramai kate xsedap HAHHAH tapi ida makan sedap jewwww hihiihi

    BalasPadam
  15. kalau bawak anak pi sini confirm kena cukai...haha...dok merengek suh beli macam2...

    BalasPadam
  16. kak ina pernah mkn ayam je... tp rasa mcm kfc lg sedap..hihi

    BalasPadam
  17. SA x pernah singgah sini lg...selalu pegije Mydin tuh...

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.