Kek Tiramisu : Kek Hari Lahir Aina dan Auni

Kek tiramisu nih memang sedap dan melting sangat.

Saya beli kek bezday anak anak.Mesti korang pelikkan kenapa kek nih ada nama Aina padahal baru baru nih saya buat entry pasal bezday Auni kan..Bezday Aina kan bulan Januari....Kenapa tetiba ada nama Aina atas kek tuh kan...Okey macam nih...

Actually, keluarga saya lebih mengutamakan ucapan hari lahir dari sambut sebenarnya. Buat memang buat tapi jaranglah...Masa hari lahir anak anak ke incik hubby ke saya akan bagi ucapan. Untuk Aina dan Auni saya siap menyanyi lagi tau. Cium diorang semua.Macam incik hubby saya pun dia buat macam tuh..Bukanlah nak cakap saya dan incik hubby berkira dengan anak anak..Takkk ye...Sebab tuh,kek nih saya beli sekali untuk sambut hari lahir Aina yang dah lepas dan Auni yang dah lepas beberapa hari. At least, ada jugak kek untuk diorang daripada takde langsung.

Saya dan incik hubby tak pernah berkira...Apa anak anak nak kitorang belikan tapiiii kitorang akan fikir kepentingan sesuatu sebelum nak belikan anak anak...Samalah sambut hari lahir. Bagi incik hubby tak payah bazir duit buat sambutan hari lahir bagai. Duit yang ada disimpan atau digunakan untuk sesuatu yang lagi penting. Tak nak biasakan anak anak setiap tahun WAJIB sambut hari lahir takut terbawak sampai ke besar. In shaa Allah ada rezeki lebih sambut biasa biasa aje...Nih pun saya dapat rezeki lebih saya belikan kek untuk diorang,incik hubby pun ok je. Saya sambut hari lahir diorang dekat rumah mama saya..Adik adik saya yang lain ada. Nampak muka happy anak anak saya..Saya dah tunaikan permintaan diorang nak kek opkos la diorang suka...Nak nak diorang memang hantu kek...

Nota kaki* Lebih suka ajar anak anak bersederhana aje. Tak nak ajar diorang bermewah mewah..

14 comments:

  1. bgusnye cara akak. kalau ida, kompem ida sambut besday anak, suka membazir tau! HAHHA tapi ida buat verso jimat kekkkeke

    BalasPadam
  2. Betul2..cam saya pon kalo besday anak slalu beli 2 slice kek kat secret recipes letak 1 btg lilin..kitorang anak beranak ja sambut ala kadar..yg penting wish kat anak2 n cium diorang :)

    BalasPadam
  3. Setuju sangat.
    Keluarga saya klo birthday just sambut dgn kek je satu keluarga. Taklah buat jamuan. Tapii itu lamaa dulu, sekarang wish je. :3 Itu lebih dari cukup. ;)

    BalasPadam
  4. happy birthday Aina dan Auni, aunty pun suka kek:), betul tu biar tak tetap, supaya mereka lebih memahami keadaan bila besar nanti.

    BalasPadam
  5. Rumah okje ni kalau beli kek sebijik gitu mmg lambat habisnya PU....tu yg malas nk beli kek kecuali org ramai

    BalasPadam
  6. anak baru 8 bulan..
    tp teringin jgk nak sambut birthday anak..
    psl dulu masa kecil x pernah sambut besday..

    BalasPadam
  7. perrgghhh!tiramisu...sedapp tu...
    happy bday aina & auni..hehe..bersederhana tu kan lebih elok..

    BalasPadam
  8. nmpk sedapnya...
    happy birthday aina dan auni..

    BalasPadam
  9. sedapnya kek =)
    tapi kalau saya pula tiap tahun nak kena ada
    walau hanya sepotong kek
    saya nak dia rasa dihargai macam saya rasa time kecil-kecil dulu
    tapi yelah, setiap antara kita tak sama didikan =)

    BalasPadam
  10. betul tu mimie
    kalau nk ikutkan family sebelah saya mmg jarang la. mmg mak ayh pon x pernah buat pon kat kitorang adik beradik dlu.

    tpi bila dh besar ni setakat beli kek makan2 keluarga je la.tapi xda lilin.just tulis nama empunya besday aje.

    berbeza sbelah suami pulak.sbb dorng adik beradik 9 org.mmg suka buat makan2.agk meriah.cma nak kumpul slalu x boleh skali kumpul gabung terus besday yg dekat2..
    jimat kan. hihi

    lain org lain caranya.
    yg pentirng besederhana

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..