"It Gop"

Anak dara saya si mata bulat yang bijak tuh kan buat lawak semalam tau...Ummi punyalah pecah kepala memikirkan apa yang dia sebut....

Situasi petang semalam kat rumah...

Auni : Ummi nak it gop...
Saya : It gop??Apa tuh??Adik nak apa...
Auni : Adik nak it gopppp....
Saya : Eeee...ummi tak tahu la adik nak apa...
Auni : Ummmmmiiiii...Adik nak it goooppp...(masa nih dah menangis)

Saya pujuk dia pastu dia tarik tangan bawak saya pergi kat laptop..

Ummi : Ooo...adik suruh bukak laptop...Nak tengok upin ipin eh?
(Aina menyampuk)
Aina : Butan lah ummi...
Auni : Adik tak nakkkk...Nak it gop...

Saya dah pening nak layan terus bukak laptop...Memang fikir diorang nak tengok upin ipin...Bila desktop dah appear terus Auni menjerit. Bukan jerit kuat tuh tau jerit manja manja tuh...

Auni : Hah nih lah ummi, it gop..(Sambil jari tunjuk dekat video Frozen)
Ummi : Oooo nih citer Frozen
Aina : Fooojen...
Auni : Fojen?It gop la ummi..

Saya duk fikir apa benda la it gop tuh sekali baru saya teringat pasal lagu Let It Go...Baru saya faham apa maksud it gop tuh...Adoii..Ummi memang lampi betul semalam...It gop tuh stand for It go...Budak kan tengah nak belajar kenal bahasa memang taklah sebutannya sebijik...hehee.. Teruk parak dak Mimie nih...hehehe


13 comments:

  1. Aiwah..semoga cepat besar..jadi anak yang baik..InsyaAllah..^^

    BalasPadam
  2. Hahahahahahaa..so comellllssss..it gop..kalau kite pun pening ape la it gop..ahahha

    BalasPadam
  3. hehe memang sebutan budak tak clear susah nak faham

    BalasPadam
  4. hihi.
    baru baca entry kak fieda pasai lagu tema citer frozen ni jugak.

    BalasPadam
  5. Anak aku pun suka dengan filem frozen ni..... :)

    BalasPadam
  6. haha! tak pasal2 ummi kene fikir jauh it gop...

    BalasPadam
  7. hehe...ader, jauh no bunyi dia
    pening umi!
    acik yang membaca pun pening! hehe

    BalasPadam
  8. haha... comey je bunyi... it gop!!
    ^__^

    BalasPadam
  9. Haha.. Pening mak nye nk fahamkn ea tak...

    BalasPadam
  10. lagu tu yg catchi kat kepala di..
    detail cam gitu, budak2 je biasa boleh ingat..

    BalasPadam
  11. hahaha..comel je..tertnya2 jugak apa tu it gop..let it go rupanya..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..