Isnin, 28 April 2014

Bumblebee masuk klinik

Semalam pergi Nilai hantar Bumblebee buat check up sebab bila drive ada keluar bunyi kat tayar belakang sebelah kanan...Bila tang selekoh tak bunyi tapi bila bawak slow dan jalan lurus bunyi kuat....

Jenuh jugak nak tunggu bumblebee siap rawatan. Aina Auni tak menyabar nak balik tak selesa...Bila dah hantar klinik baru tahu kenapa berbunyi...Rupanya brek drum problem..Kena tukar baru.Tapi incik hubby tak tukar masa tuh jugak..Tunggu 15hb dapat claim dia baru tukar..


Saja snap pic cenggini...Tak payah susah payah tutup no plat bumblebee...Ingatkan apa lah yang rosakkan..Risau jugak..Dah lah hari hari pergi kerja bawak bumblebee...So far brek kereta still berfungsi macam biasa ye....Cuma brek drum rosak tuh yang saya tak berapa pasti akan bagi efek pada apa dan fungsi sebenar..Saya tahu drive,isi minyak kereta dan isi minyak power stereng aje.

13 ulasan:

  1. Hehe... Bab kete kerja suami..sy tgkang drift aje. Hehe

    BalasPadam
  2. alahai cumill je bumbble bee tu yee..kena rawat

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak, hehe biasa lelaki la take over part2 kereta ni kan. hehe singgah menabung darlie sini~~~

    BalasPadam
  4. Hheeee, samala kita Mimi tahu bawak je..hehee

    Kita ni kena belajar jugak sebenarnya, tak le menggelabah nanti kan :)

    BalasPadam
  5. haha...samalah tpi masa dok PJJ dulu tau pulak nak berdikari...tapi bila dok dekat semua harap kat husband...

    BalasPadam
  6. kak ina pun hanya tahu drive n isi minyak je.. msk angin kat tayar pun xtau/.. hahah

    BalasPadam
  7. hihi..biasa la pompuan.tau bwk jea.yg lain serah kat laki..senang..hihi

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.