Dah download Google Analytics

Minggu lepas saya ada baca entry kak ina pasal Google Analytics tuh. Menurut kak ina bacaan UV dan PV pada Google Analytics tuh paling tepat dan jitu gitu. Kak ina pun ada bertanya kepada beberapa blogger otai kan...

So dengan rasa tak sabarnya saya pun daftar jugak Google Analytics tuh. Pastu lepas daftar saya tanya kak ina cara nak tengok UV dan PV guna Google Analytics tuh macam mana kan. Kak ina cakap dia akan ajar saya nanti. Tapi kalau dah jenis bangsa tak menyabar kan gatal aje jari bukan research bagai pasal Google Analytics nih. Sekali terjumpa la Google Analytics for android. Apa lagi harus ku download.

Korang cuba tengok gambar kat bawah nih sebelah kiri gambar yang perkataan Analytics tuh...hahhh bukti saya dah download ye...Cara nak guna pun senang aje..Mula mula bila saya klik terus keluar list gmail saya..Disebabkan ada dua gmail saya select yang saya gunakan untuk blog.


Kat bawah nih pulak UV dan PV saya untuk hari nih...Sikit kan UV saya??Mana taknya hari nih bapak pemalas saya nak update blog sebab line macam sesiput je...huhhh...Tapi okeylah jugakkan jauh beza dengan UV yang saya check kat Nuffnang tadi...UV kat Nuffnang baru 70++ tapi Google Analytics UV blog saya 120...UV blog untuk hari nih start pukul 12 tengah malam sampai pukul 3.30 petang hanya berbekal entry semalam...Kira okeylah kan..So tadi saya dah up entry baru termasuk entry nih tak tahulah berapa UV saya..Hopefully naik mencanak canak...hehehe...


 Nota kaki* Bertambah semangat nak berblogging...

17 comments:

  1. sue pon ada register pastu tak tau dah buat camno..kikikiki

    BalasPadam
  2. saya pun ada daftar tapi tak reti guna
    hehe =)

    BalasPadam
  3. ummi, saya pun ada juga daftar, tapi xtau lah macam mana nak guna hehe

    BalasPadam
  4. comelnya icon2 tu...

    mama tak reti pun nak guna.

    BalasPadam
  5. Kakak bab ini memang tak ambil tahu pun Mimie... memang tak rajin.

    BalasPadam
  6. wah...satu lg benda baru...nmpknya pasni blh ajar js gak ye...hikhik

    BalasPadam
  7. xpernah tau pasal bnda ni..haha..sungguh ketinggalan plak..

    BalasPadam
  8. sikit2.. lama-lama nanti banyaklah tu.. ;)

    BalasPadam
  9. mls nk guna..sbb mcm byk sagt apps dkt fon uhuhuhu

    BalasPadam
  10. boleh la try n error nnti.kalau rajin la

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..