Isnin, 10 Mac 2014

Berpiknik dengan family : Misi mencari remis lagi

Ahad semalam saya dan family cari remis lagi...Huh kali nih lagi meriah sebab semua pak sedara mak sedara sepupu sepapat turun sama cari remis..Hari tuh saya cari dengan 2 3 orang adik sepupu..Kali nih rombongan cik kiah turun cari remis..hahaha..Habis pantai tuh kitorang kerjakan...Orang lain nak cari tak dapat...

Kitorang start cari dalam pukul 11 pagi lebih..Agak lambat dari hari tuh sebab nak recce tempat lain tapi bila dah recce tempat lama jugak kitorang carik...

Alhamdulillah banyak jugak remis yang saya dapat...Penuh jugak satu baldi size kecik...Saya tak dapat nak attach gambar sebab semalam memaag kerja saya ambik video aje...Nanti saya tepek pic remis kat entry lain..Cara nak basuh dan masak remis tuh...ooo ya, tak silap saya orang Kelantan panggil remis nih etok...Kawan kawan saya yang Kelantan panggil etok...

Hari nih dapat jugak buat dua jenis lauk hasil misi mencari remis..Update kemudian la ye..

Nota kaki* Puan blog memang tak sihat hari nih tapi curi masa kejap buat kek orang tempah dan update blog...

11 ulasan:

  1. saya suka juga makan remis ni
    tapi dah lama tak makan sebab
    encik suami tak suka

    BalasPadam
  2. Akak pun panggil remis ...sedapnya mimi

    BalasPadam
  3. Wah aktiviti sihat, mesti best piknik dengan famili, semoga cepat sembuh, take care.

    BalasPadam
  4. Bunda biasa dengar remis ni...tapi tak pasti dah pernah tengok belum...makan lagi lah tak pernah..

    BalasPadam
  5. suka tgk org cari tp tak pernah cari pun. hehehe...

    BalasPadam
  6. Terus cpt2 gugel nak tau rupe remis nie mcm mana..heheh

    BalasPadam
  7. nanti nak tgk gambarnya...tak silap ema etok dan remis ni berbeza

    BalasPadam
  8. Teringat moment main pasir berselut di Perlis cari siput!

    BalasPadam
  9. Assalamualaikum kak mie, wahh bestnya cari remis lagi. buat sambal lagi ek? fuhh teringin nak rasa. btw sheila just delete je iklan komli tu. boleh kan?

    BalasPadam
  10. bestnyer berpiknik... tp mana gambar remis neyr... akak nk tgk

    BalasPadam
  11. pttla niesa xtau remis ni apa..rupanya dkat sarawak xpanggil remis..dkat sini pangil apatah..xtau..hehehe...lamanya niesa dh x berpicnic..rindu la pulak..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.