Pizza Segera : Sunshine Hawaiian Chicken

Assalamualaikum..

Rabu lepas singgah Mydin Seremban 2 nak beli bahan buat kek kawan office order..Masa cari bahan buat kek saya ternampak instant pizza nih...Disebabkan tekak teringin nak makan so saya pun beli lah...Harga sekitak RM 10 ++  Saya tak ingat sen sen dia..Ada dua keping pizza tau dalam nih....Yang penting pastikan halal ye...


Nih rupa sebelum pizza nih saya bakar...Bakar dalam oven lebih kurang 15-20 minit aje..Suhu ikut suka lah janji masak..


Nih rupa pizza tuh sesudah masak...Walaupun tak seseeedappp Domino's tapi rasa piiza nih still lagi okeylah...Cuma nanti saya nak request bubuh cheese lebih lebih sikit untuk topping tuh boleh??hahahaMemang sengalll la...


Lepas nih nak makan pizza buat sendiri jelah kan...Buat sendiri lagi puas hati sebab topping boleh letak banyak melimpah ruah...

Okbai...Nanti saya update entry lain....Nak jenguk rumah korang...

33 comments:

  1. nakcarilah pizza segera nie...boleh buat kat rumah..

    BalasPadam
  2. Mimi, akk buat pakai mission wrap. Jadi ala² thin crust domino's. Pakai pemanggang ajaib jer ☺

    BalasPadam
  3. Assalamualaikum kak mie, wahh bestnya beli instant. tapi lebih puas hati buat sendiri kan.. teringin nak dominos ~~~

    BalasPadam
  4. anak anak saya pun dah mula berzikir nak makan pizza..

    BalasPadam
  5. Lain kali standby cheese kat peti ais beli readymade pizza tambah je cheese kat atas dan bakar.

    BalasPadam
  6. nampak sedap je kan... KA kalau bab2 pizza ni serah je kat angah senang aje dier buat !

    BalasPadam
  7. kira oklah kan....dah namanya instant...hehe

    BalasPadam
  8. best kan kak shopping kat mydin seremban2 tu..puas berjalan..brg² pun boleh tahan murah

    BalasPadam
  9. Hehheee, boleh je request.. .:)

    p/s : Shwal da sampai ye.. memang suka, xsabar nak cuba pakai :D

    BalasPadam
  10. wahh, nampak sedap jugak lah pizza nih hihi

    BalasPadam
  11. nampak sedap juga walau jenis instant =)

    BalasPadam
  12. siap dengan topping sekali ke.. mudah cam tu cuma nak bakar pastu ngapp jer kan..

    BalasPadam
  13. sedapnyer..mmg puas hati klo buat sdri

    BalasPadam
  14. dulu penah gk akak beli pizza segera gini, beli ptg mlm tuh nk msk lah... tgk2 ada kulat... tobat takmo beli lg lenkali...

    BalasPadam
  15. Btul..bt sndri ltak mcm2x pon blh..hihihi

    BalasPadam
  16. ok lah ni boleh hilangkan teringin tu.. tp kalau nak sedap mmg kena buat sendiri kann..

    BalasPadam
  17. ok lah ni boleh hilangkan teringin tu.. tp kalau nak sedap mmg kena buat sendiri kann..

    BalasPadam
  18. lagi senang dan jimat...kalau nak buat..berpuluh hengget jugak nak buat kan..

    BalasPadam
  19. saya pun suka beli instant pizza... boleh bakan masa terdesak :)

    BalasPadam
  20. rasa nak makan pula pizza nih. nak cari cara nak buat lah hihi

    BalasPadam
  21. Ros pun pernah beli yang segera. balik bakar sendiri. tapi, dia punya roti tu keras sikit..

    BalasPadam
  22. kalau buat sendiri mmg lg puas hati kan

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..