Pengalaman mengandungkan dan melahirkan Aina empat tahun lepas (Part 2)


Nak baca pengalaman saya mengandungkan Aina part 1 klik tajuk kat atas ye...Okey, saya sambung lagi pengalaman mengandungkan Aina. Lepas dapat tahu aje saya pregnant, otomatik saya terus mabuk kaw kaw....Gila kentang punya mabuk....

Saya langsung tak boleh bau masakan, bau nasi dan bau sup...Pendek kata sepanjang tiga bulan tuh saya tak boleh masak langsung. Kesian incik hubby daku kena makan dekat kedai sebab kalau saya masak siaplah satu rumah akan dengar bunyi muntahan saya...

Kalau pergi office pulak, officemate lama beli soto ke, bihun sup ke confirm saya lari keluar sebab memang tak tahan bau sup tuh...Adoilah, sampai sakit sakit perut saya menahan loya...Dan untuk menghilangkan loya saya tak makan asam tau sebab orang cakap tak elok amalkan makan asam. So saya kunyah kunyah biskut kering aje untuk hilangkan loya tuh...

Selepas tiga bulan, saya mabuk teruk akhirnya masuk bulan ke 4 saya dah okey. Boleh masak macam biasa....Alhamdulillah. Cuma bila mengandungkan Aina nih saya mengidam nak makan daging rusa dan buah koko...Meroyan incik hubby nak mencari...Kihkihkih..Tapi saya dapat makan jugak daging rusa tuh, incik hubby beli sate kajang daging rusa kat Hj Samuri. Saya order tiga cucuk aje. Saya bukan nak makan banyak pun. Nak rasa je pun. Dapat rasa sikit pun jadilah. Yang incik hubby fikir saya nak makan banyak. Siap tanya kenapa order tiga cucuk...Haiyakkk...Tuh pun tiga cucuk tak habis. Saya makan setengah cucuk aje...

Yang buah koko tuh pulak, kebetulan officemate lama saya balik kampung dan kampung dia ada buah koko. Dia bagi saya dua biji buah koko. Dapat jugak saya makan...Lepas tuh mengidam nak makan kek coklat tapi tak dapat sebab incik hubby tak faham bahasa kiasan saya nih. 

Dan fiil saya bila pregnantkan Aina, saya suka makan sesuatu nih. Sehari mesti ada dua tiga saya beli kat kedai. Kalau tak dapat boleh merajuk.Pernah saya merajuk dengan incik hubby sebab dia lupa nak belikan...Kemain mengada ngada merajuk bagai kan...Bukan saya saja saja ye tapi memang saya hantu benda alah nih...Nak tahu apa?Cuba tengok kat bawah nih.....
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Incik hubby sampai pening tengok fiil saya yang suka makan aiskrim Split nih tau....Dan bila pregnantkan Aina nih berat saya banyak kali naik mendadak dan kencing kotor banyak sebab saya bedal apa yang saya nak makan...Minum air suam banyak kali pun still kencing kotor....Apa pun tak boleh saya nih kan...

Nota kaki* Sambung next entry, ok babai...Nak BW pulak..

10 comments:

  1. saya pula time mengandung yang no 2 mabuk teruk
    sampai 6 kali masuk wad sebab kurang air
    terbaring aje, bukan sengaja
    tapi memnag tak larat
    yang sulung tak ada pula

    BalasPadam
  2. daging rusa kak... adoiii mane nk cri tu... takutnya mengidm pelik2 ni..heee

    BalasPadam
  3. terliurnya tgk aiskrim tu. nina pun suka makan aiskrik tuu. sedappppp :)

    BalasPadam
  4. seronok apabila terkenang kembali saat2 ketika mengandung dulu kan. CF pon kena kencing kotor jugak masa mengandungkan Faqih dulu :)

    BalasPadam
  5. Saya pun suka ice cream tu walaupun tak mengandung. Hihi. Sedap bha.

    BalasPadam
  6. 1st pregnant kn..semua di mkn...hihihi

    BalasPadam
  7. teruk jugak alahan mimi kan.bila bau boleh sbbkan loya

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..