Khamis, 27 Februari 2014

Jom tambah ilmu masakan dan parenting

Assalamualaikum...

Hari nih saya tak start kerja walapun belum sihat sepenuhnya...Bosan jugakkan duduk rumah...So, kerja jugaklah walaupun tak berapa sihat kan..

Hari nih saya nak share dengan korang buku buku yang saya beli Sabtu yang lepas...See..Beli hari Sabtu lepas hari nih baru nak update..Apa kejadahnya peram entry kan...Dah memang daku nih malas..Hahaha...Janji nak review novel pun tak review jugak...Review produk pun tertangguh jugak..Bila lah penyakit M nih nak pergikan...

Sebelum nih saya dah beli buku masakan Thai tapi tak banyak lah resipi dia kan...Sekali pergi Popular lagi nampak pulakk Kompilasi Masakan Thai nih...Resipi pun banyak harus daku grab...Sejak makan dekat restoran area rumah saya tuh dan masakannya memang masakan Thai terus jatuh hati tau nak belajar masak masakan Thai...Nak nak makanan feberet ahkak Telur Bistik ada dalam buku nih...Bahan bahan kat rumah pun kebanyakan ada..Cuma ada beberapa saja yang nak kena beli...Memang cadangnya nak buat Telur Bistik...Perghhh memang mabeles...


Hahhh..Buku nih memang WAAJIBBB lah saya beli sebab bagus nak tambah parenting skill...Saya nih bukanlah Ummi yang perfect sangat kan..Kadang kadang ada jugak kelemahan saya dalam mendidik anak anak...Memang saya cuba jugak terapkan rasa sabar melayan karenah anak anak yang bikin hottt...Kadang memang saya berjaya kawal amarah kadang terlepas jugak amarah tuh kan...Siaplah suara lepas ke jalan..Jadi tarzan..So, harapnya buku nih akan bantu dan sedarkan saya cara mendidik anak anak dengan betul...Saya tak nak anak anak terlalu manja dan pijak kepala saya dan suami bila dewasa nanti...Di sebalik kelembutan perlu ada ketegasan kan...


Nota kaki* Saya sedang berusaha jejak rumah korang ye...Banyak gila saya kena balas komen..Berpinar bijik mata..

16 ulasan:

  1. hihihi.. buku masakan dekat atas tu buat teruja. Telur bistik tu mcm telur bungkus ke? mcm pernah dengar, tapi tak ingat dekat mana.

    BalasPadam
  2. saya dulu rajin juga beli buku masakan
    tapi semua jadi pekasam
    dah penah dok belek pun sejak sekian lama...hehe

    oh ya, yang pasal kedai macam afif tu
    saya beli dekat facebook
    cuba cari Yana I One, ada macam-macam pilihan =)

    BalasPadam
  3. bagusnya mimi..siap beli buku masakan dan parenting..akak pun kdg2 tersilap jugak dlm bab didik anak2 skang ni, nak2 zaman skang ni kan, lagi mencabar :)

    BalasPadam
  4. betul tu.
    beli buku snng je keja msk memasak.

    BalasPadam
  5. baba masakan tu memang boleh baca,bab parenting tu memang lambat sikit nak baca kalau ada..hahahaha...boleh x?

    BalasPadam
  6. Masakan Thai memang sedap kan Mimi.. :)
    Ada buku resepi camni senang, belek2 terus dapat idea untuk masak :D

    BalasPadam
  7. seronok tu... bley masak2 pasni..

    semoga cepat sembuh la ye mimie

    BalasPadam
  8. saya buku2 parenting mmng tak suka baca. Tapi sll cari jugak blog pasal parenting dan suka baca di blog je.

    BalasPadam
  9. ada buku resepi, boleh cuba masak sesuatu yg baru :)

    BalasPadam
  10. buku parenting tu nampak menarik.. tp kak ina xpnh jumpa la plak

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.