Review produk : Azza's Cold Powder by Azza Elite

Kali nih ai nak review produk keluaran Azza Elite iaitu Azza's Cold Powder. So entry nih agak panjang ye...Kalau rasa malas nak baca ai is redha..tskkkk T_T

Untuk pengetahuan korang, Azza's Cold Powder merupakan produk keluaran kak Azza Elite sendiri. Kandungan bedak sejuk nih ialah Calc, Sulph Q, Cal Floorica 6X, Air Tanpa Klorin, Model 02. Jangan korang tanya apa maksud bahan bahan nih sebab bab bab kimia ai memang failed...(Tapi masa SPM dulu ai tak failed kimia tau...ai lulus okeh)..

Actually ai mula kenal produk nih since after ai kena chicken pox..Around bulan September...Masih ingat lagi time tuh ai tengah duk cari produk yang boleh bantu mengatasi masalah ai time tuh iaitu nak nyahhhhkannnn bekas parut chicken pox, resdung, bersin, selsema, jerawat dan gatal gatal di muka. Disebabkan ai rajin online instagram, so dari situ ai kenal bedak sejuk a.k.a Azza's Cold Powder nih.

Ai terus buat keputusan nak jadi agen dan sekaligus try Azza's Cold Powder. Masuk bulan nih lebih kurang 3 bulan setengah la ai consume produk nih..Antara kebaikan dan fungsi produk nih ialah :

- mengurangkan minyak di muka
- melembutkan dan melembabkan muka
- menghilangkan/mengecutkan jerawat
- menghilangkan jeragat
- merawat resdung/bersin
- menghilangkan ruam2 dan gatal2
- merawat kesan luka dan parut
- merawat kesan lecur
- menghilangkan daki dan kekotoran di muka dan badan
- boleh dijadikan skrub

Sesuai digunakan semuaaaa kategori umur ya dari baby hingga warga emas...Lelaki dan perempuan..Ibu pregnant dan dalam pantang pun boleh guna tau...Boleh digunakan tak kira masa pagi petang siang malam..Mana mana saja..Time korang nak tidur..Nak masak...Tengok tv atau tengah lepaking...Tak kisah lah asalkan ikut keselesaan kita..

Sepanjang ai guna produk nih memang ai sangattttt lah puas hati sebab bekas chicken pox ai banyak yang dah semakin pudar kesan pemakaian bedak sejuk Azza nih..Yang penting kena pakai secara konsisten..Korang jangan cakap bekas chicken pox ai makin kurang sebab ai consume produk kesihatan yang tengah hot meletup sekarang nih pulak ye...No no no...Sebab ai consume produk kesihatan tuh pertengahan bulan 12 tahun lepas pastu stop 6 hari baru sambung kotak baru. So agak mustahil lah ai baruuu consume produk tuh dah kurang bekas chicken pox ai..Nampak nau bongak..So ai berani jamin bekas parut chicken pox ai makin kurang hasil penggunaan berterusan bedak sejuk before ai consume produk kesihatan tuh ye..

Dan part paling best kalau ai bersin mesti ai selsema punya..Pastu mula tak leh bernafas sebab hidung tersumbat. Sangat stress time tuh tapi dengan adanya Azza's Cold Powder nih ai terus tepek kat batang hidung terus hengusss tuh tak stuck kat lubang hedonggg ai...Dapat rasa lah hengusss tuh bawak diri dari tempat bersemayam beliau..Terus boleh bernafas semula...Pastu gatal gatal muka semakinnnn kurang lah...Jerawat yang baru nak tumbuh terus segan silu malu meow meow nak kelaur tunjuk diri tau...

Azza's Cold Powder nih didatangkan dalam dua jenis iaitu botol kaler putih yang berisikan bedak kaler hijau dan botol transparent berisikan bedak kaler pink. Fungsinya tetap sama ye sayang ku semua hanya packaging saja yang beza. Harga sebotol Azza's Cold Powder ialah RM20.00 bagi Semenanjung dan Rm25.00 bagi Sabah Sarawak..

Kalau korang berminat nak cuba produk nih jangan segan silu wassup/sms saya seperti yang tertera di side bar sebelah kanan ye..Nak tanya banyak banyak soalan pun ai tak kisah...Sedia membantu dan menjawab pertanyaan korang.

*** Testimoni produk ai akan update kat entry lain ye..Kang semua nak tepek dalam entry nih muntah pink pulak korang nak baca...

14 comments:

  1. wah wah ummi nanti makin cun melecun meh~
    eehehehe

    BalasPadam
  2. insha Allah.. mmg teringin nk cuba.. nnt ai cntect u... :)

    BalasPadam
  3. mcm best je ni. dah lama kot x pakai bedak sejuk.hihi

    BalasPadam
  4. ramai yang puas hati dengan produk ni. Ros pun ada follow ig Azza.. memang meletop kan..

    BalasPadam
  5. Lama xtgk2x produk....1je kn klu condume profuk kna konsisten..bru nmpk hasil ;)

    BalasPadam
  6. saya mmg suka pakai bedak sejuk dr zaman anak dara lg.. mcm mak try je.. mcm mn nak beli ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Boleh contact/wassup sy 0167676291 if berminat nk order

      Padam
    2. Boleh contact/wassup sy 0167676291 if berminat nk order

      Padam
  7. assalaamu'alaikum mimi, i tried to whatsapp u, tp no. tel u x appear la. nk order bedak sejuk ni.

    BalasPadam
  8. assalaamu'alaikum mimi, nak order cold powder ni laa. cuba whatsapp u thru that number, but failed. pls contact me.

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..