Resipi Kek Pesona

Assalamualaikum...

Huhhh pagi pagi dah share resipi kek kat korang...Hari tuh saya post teaser aje...Disebabkan ramai request resipi so update lah resipi untuk korang ye..

Bahan bahan A

800gm Cream Cheese
30ml Susu Segar (Fresh Milk)
1/2 cawan gula kastor
Serbuk Milo

Bahan bahan B

Biskut Marie
200ml Susu Segar

Cara cara nak buat (versi saya tau) : Masukkan semua bahan bahan A...Adun dengan mixer sampai kembang..Ketepikan..Lapiskan loyang kek dengan kertas baking tuh...Lepas tuh, celup biskut marie dalam susu segar..Susun dalam loyang...Lepas tuh, tuangkan adunan cream cheese kat atas biskut...Kemudian taburkan serbuk milo atas cream cheese tadi....Ulang step susun biskut sampaiiiilah tabur Milo tuh sehingga habis....(Korang boleh rujuk gambar step by step cara nak buat kat SINI). Lepas tuh simpan dalam fridge untuk keraskan kek tuh..Dah siapppp...



Nota kaki * Kalau korang tak nak guna serbuk Milo boleh jer gantikan dengan jem strawberi ke blueberry ke coklat ke...Ikut taste korang...

18 comments:

  1. Assalamualaikum kak mie, thanks share resepi. memang mengiurkan la tengok gambar ni lama2 :)

    BalasPadam
  2. sedapnya... akk, copy resepi eh.. nk try buat :)

    BalasPadam
  3. nyum2 sedap. Nnti nak try guna bskt marie pulak

    BalasPadam
  4. bab buat kek nie...memang tak pernah jadi huhuhu

    BalasPadam
  5. sedap sedap! nanti order ngan akak je la kan..hehe

    BalasPadam
  6. tgk gmb kek tu terus teringat tiramisu.. mcm xde kaitan je..haha

    BalasPadam
  7. sedap2... dah bbrp kali jgk buat... :D

    BalasPadam
  8. Mmp tgk tnpa perasaan.. Huhu berpntg. Sbr je lh tgk mknn.

    BalasPadam
  9. Resepi ye dh mcm resepi cheesekut..tp guna biskut ken gan beza ad ltak gula je....

    BalasPadam
  10. kalau adun secara manual boleh kan. takde mixer la :(

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum.. nampak menarik dan sedap....

    BalasPadam
  12. thanx untuk resepi ni kak.. nak buat jugak ni nanti..

    BalasPadam
  13. ada msa boleh le try. milo byk tak trrminum .hihi

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..