Isnin, 27 Januari 2014

Bercanda di pantai Telok Kemang

Hooohoiiiii....Kemain bercanda di pantai konon....Puiiiii.....Bercandalah sangattttt kan...Actually Sabtu lepas saya dan incik hubby bawak anak amndi laut sebab dah berminggu Auni duk sebut..."Ummi besarnya lautttt....Nak andi lautttt"

So minggu lepas ummi dan abi dia tunaikan lah kehendak anak dara tuh kan..Saya siap belikan diorang pelampung tau..Sorang satu..Ala yang jenis bot tapi ada lubang boleh masuk kaki tuh...Lupa pulak nak snap pic pelampung tuh kan...

Korang tahu tak terjadinya adegan jerit menjerit dan menangis kat dalam laut sebab Auni dan Aina tak nak guna pelampung tuh...Adoiii anak anak....Membazir ummi beli tau...Last last pelampung tuh buat hiasan kat pasir aje...T_T

Diorang lebih sibuk nak main pasir dari mandi laut ye...Kemain diorang mengorek ngorek pasir sodok bagai...Macam jakun dah anak anak saya nih tau..hahaha...Ummi pun tumpang sekaki jugak...Walaupun rumah mama ayah saya dekat sangatttttt dengan laut tapi jangan fikir kitorang hari hari mandi laut ye..No no no...Takde makna...Rasanya last saya mandi laut Aina kecik lagi tau...Lebih kurang tiga tahun lebih tak mandi laut....So apa jadi kat pantai Telok Kemang i donno la...So bila sampai memang agak tanjat berukkk kooo....Banyak khemah kat tepi tepi pantai..Agak serabut di situ...Apa pun tetap enjoy sebab dapat tunaikan permintaan si kecik Auni yang nak sangatttt mandi laut tuh kan....Lepas nih plan nak bawak gi Aquaria tapi tak tahulah bila...


Masa nih Aina cepat cepat jalan ke arah saya sebab takut kena paksa pakai pelampung....Hahhh tuh lah pelampung Aina dan Auni..Kaler pink dan hijau tuh...Yg pegang pelampung merah tuh adik sepupu saya...Darjah dua tapi rendah aje orangnya macam budak 4, 5 tahun...


Tengoklah kemain seronok diorang main cedok cedok pasir...Bab nih memang diorang suka...Nak tahu kenapa Aina pakai baju tak sama? Sebab Auni dah mandi sebelum pergi pantai...Aina belum mandi lagi...hahaha....



16 ulasan:

  1. last pergi tahun lepas
    tak tahu bila lagi dapat peluang ke sana
    yang penting anak-anak seronok

    BalasPadam
  2. mau mandi laut gak lah.... arghh bestnya lautt....

    BalasPadam
  3. tak ramai orang....hari tue akak pergi ramai orang...tak nampak pantai...nampak orang jer hihihi

    BalasPadam
  4. diorang takut sikit kot sbb air laut kan berombak..takpe.. pegi pool boleh guna pulak..hehe..

    BalasPadam
  5. selalu singgah tgk laut je kak..jrg dah mandi laut..bestla dorang sakan mandi manda

    BalasPadam
  6. Beria tu nmpk mncedok pasir.....haha.klu suami ayut nmpk pntai mmg hari2x dia nk pegi ye.lg klu dkat.hari2x tapau mkn tepi pntai agk ye.hihihi

    BalasPadam
  7. Seronok budak2 dapat can main pasir.. hehe..

    BalasPadam
  8. Wahhh...bestnya bercanda di tepi pantai..main pasir2..teringin jugak laa..hehe

    BalasPadam
  9. Wah, seronoknya, main2 pasir kat tepi pantai... budak2 mmg suka aktiviti camni... rasa cam dah lama tak ke pantai...

    BalasPadam
  10. bestnya akak.. sesekali dapat tenangkan fikiran bila tengok pantai :)

    BalasPadam
  11. PD walau dah banyak kali pergi tp tetap nak pergi lagi sebab nak mandi lautkan...

    BalasPadam
  12. sronokkan kluaq picnic dgn anak anak. njoy je

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.