Sabtu, 21 Disember 2013

Produk yang saya guna untuk muka dan badan

Nak share ler kan produk yang ai guna untuk muka dan badan kan..Macam yang korang tahu sebelum nih kan ai jadi raksasa jadian kan..Chicken pox yang super scary tuh...Memang scary muka ai kalau tengok time tuh..Kalau Hantu Kak Limah tengok muka ai time tuh kompom dia lari tak pandang kiri kanan atas bawah dah..Nampak nampak nampak tak? Ai cuba terangkan kat korang tahap keterukan muka ai time tuh..

So, macam macam cara ai guna tau...Antaranya petua orang orang tua gunakan daun cermai di blend dengan beras..Buat bedak sejuk sapu dekat bekas bekas chicken pox...Yang penting rajin amalkan in shaa Allah hilang bekas tuh..Tapiiii dah nama pun dak mimi besau pemalasnya kan pakai bedak sejuk cermai separuh jalan ajelah..Lepas tuh mula memekak muka dah tak natural beauty..Sendiri malas lepas tuh nak bising..Tak semenggah perangai..

Sampailah ai jumpa satu produk bedak sejuk magik yang dah siap bancuh bagai..Just tepek tepek kat muka..Apa lagi kan kalau bukan bedak sejuk Kak Azza Elite...Bukan setakat hilangkan minyak kat muka, jerawat, resdung semua..Elok jugak hilangkan bekas parut dan luka..Bedak sejuk nih selalunya pakai time malam sebab siang ai bekerja kan..Siapa nak try boleh wassup saya..Nombor ada kat sidebar tuh..Sempat promote bisnes hahaha..Ok enough mengarut sengal ai nih...Selain bedak sejuk tuh, ai guna skincare Dnars..Keluaran bumiputera dan yang penting ada kelulusan kkm...

Untuk badan pulak ai pakai sabun susu beras kolagen keluaran K Brothers. Alhamdulillah walaupun sabun nih murah tapi serasi dengan ai okey..Jangan tak tahu kawan kawan ai ramai guna sabun nih..Memang elok tau..Beli sedozen tau..Dah kotak kelima pun ai guna dan alhamdulillah bekas bekas chicken pox semakin pudar dan kulit ada cerah sikit..Walaupun beri kesan yang lambat tapi ai like okey!!!

So, nih lah produk yang ai guna untuk luaran ai..Dalaman ai pulak, before this ada jugak makan beberapa supplemen tapi takde keserasian so decide nak try satu produk nih. Apalagi kalau bukan Ephyra kan..So, tak boleh nak bagi komen secara details sebab baru nak try..Nanti ai update later la ye...

5 ulasan:

  1. kak.. cmne nk order bedak sejuk tu... mcm nk try la.. :)

    BalasPadam
  2. sabun beras elok kan.. gata2 pun hilang..

    BalasPadam
  3. Alhamdulillah serasi dengan badan ye oklah :)
    Harga pun tak mahal kan

    BalasPadam
  4. Bedak sejuk tu sme dgn bedak sejuk daun cermai eh ? Sbb sye nk beli bedak sejuk yg bercampur dgn daun cermai tapi tkde owg jual .

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.