Selasa, 5 November 2013

Nasi goreng daging - nasi goreng kasih sayang katanya

Assalamualaikum...

Agak lambat bersiaran..Faham faham ajelah kan cuti..Pagi tadi buat sarapan nasi goreng daging a.k.a nasi goreng kasih sayang..Saya tak ikut mana mana resipi pun...Apa yang ada saya main campak campak aje...Asalkan jadi naai gorengkan kan kan...

Sebelum kerja tadi incik hubby siap pesan simpan nasi goreng tuh...Tak pun masa yang baru..huhuhu..Sedaplah tuh kan...Okeylah nak share dengan kawan kawan resipi nasi goreng nih...

Tumis bawang kecik dan bawang putih yang ditumbuk sehingga garing...Masukkan cili boh (cili kering yg diblend)..Biar sampai garing masukkan daging dan fishball...Pastu masukkan kicap dan sawi...Biar sekejap masukkan garam dan serbuk perasa sikit..Gaul rata masukkan telur..Agak agak telur dah masak masukkan nasi dan gaul rata..Dah siap...Senang aje kan...

Nasi goreng nih saya namakan nasi goreng kasih sayang sebab saya buat dengan penuh kasih sayang..hehehe..

12 ulasan:

  1. mmg sedap la tu kalau hubby suruh masak lagi....
    hari ni saya pun breakfast nasi goreng jugak dgn anak-anak... tapi yg segera, guna perencah.... nak cepat punya pasal, 5 minit dah siap :)

    BalasPadam
  2. sedapnye...wpun simple tp bila msk ngan penuh kasih sayang memang akan sedap

    BalasPadam
  3. sedapp sbb masak penuh kasih sayg kan..

    BalasPadam
  4. sedapnya :)

    p/s : sy memang peminat nasi goreng. hehe.

    BalasPadam
  5. nasi goreng makan panas2 sedap. apa pn klu dibuat dgn kasih syg lagi brtmbh sedap

    BalasPadam
  6. nampak pun dah sedap.. blm makan lg... :-)

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.