Auni belajar kenal dan bunyi haiwan serta kids puzzles

Malam tadi Auni belajar kenal haiwan dalam Bahasa Inggeris dan bunyi haiwan tuh sekali...Sambil dia belajar dia buat sekali bunyi haiwan tuh..Comel aje bila dengar Auni ikut bunyi monyet..hahaha...Macam comel je..

Lepas tuh dah agak bosan, Auni main game puzzles pulak..Kali nih Aina join sekali ajar adik dia main puzzles..Yelah Aina kan dah pro bab bab puzzles nih kan...Dulu Auni tak pandai pun main game puzzles tau korang, sekarang alhamdulillah dah semakin pandai..

Ooo ye FYI, Auni belajar guna tab dia tau..Still elok lagi..Yang rosak tab Aina..So, tab nih jarang jarang lah saya bagi diorang nanti berebut pulak kan...Tab dia yang rosak tuh tak tahulah saya bila nak hantar repair sebab kena hantar kat Low Yat..Macam payah aje nak hantar kat sana repair walaupun free sebab masih dalam waranti..So, nak hantar repair kena spend duit kan..

Siapa kata bagi anak anak tab akan melekakan diorang? Sebenarnya kan korang, as a parent kita kena pandai didik anak anak menggunakan sesuatu benda supaya benda tuh bermanfaat pada diorang...Contoh macam tab nih lah..Saya akan upload game yang berunsurkan education...Macam puzzles ke...Pastu download video belajar abc, 123, alif ba ta..Saya jugak akan upload video Upin dan Ipin sebab ada unsur nasihat, agama dan nilai murni kat kartun Upin dan Ipin kan..

Tapi kan korang bila keluar berjimba jimba saya tak galakkan anak anak bawak tab diorang keluar ye sebab saya amat menitikberatkan masa bersama keluarga nih..Yelah saya dan incik hubby sama sama kerja so time berjimba jimba nih lah nak spend more time dengan anak anak kan...

6 comments:

  1. berapa umur aina dangan auni ni
    anak-anak saya pun suka main puzzle
    tapi saya tak penah bagi guna gadjet
    terllau banyak keburukan pada mata saya
    tapi tu hanya pendapat saya =)

    BalasPadam
  2. budak2 mmg cepat belajar dgn benda2 macam ni !

    BalasPadam
  3. kadang kan bende2 mcm nie mmg bgs tau utk perkembangan minda budak..hehe..

    BalasPadam
  4. klu yati mang ada bg peruntukan masa, bukan sepanjang masa asik ngan tab je, betul kata mimie tu, budak2 mang cepat belajar dengan cara tu... sesuatu yg seronok dan senang nak diikuti oleh anak2.

    BalasPadam
  5. Tu dia..mmg klu kita guide bdk2x ni mesti diorang lrbih cepat belajar dgn teknologi yg ada..yg penting ad pemantauan..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.