Selasa, 15 Oktober 2013

Perkembangan terkini Aina dan Auni

Assalamualaikum....

Sebelum tuh saya nak ucapkan Selamat Menyambut Aidiladha buat semua umat Islam....Semoga ibadah korban yang kita lakukan dapat memberi keinsafan dan pengajaran kepada kita semua betapa indahnya ibadah korban itu sendiri..Semoga keimanan kita semakin bertambah...InsyaAllah....

Okey back to the main story...Entry nih bukan niat nak bangga banggakan anak anak saya..Tak tau korang..Saya nak share dengan korang perkembangan terkini Aina dan Auni dan perbezaan antara diorang bila belajar...

Korang nampakkan gambar gambar yang saya tempek kat entry nih..Gambar pertama tuh hasil tulisan si cerdik Aina..Alhamdulillah Aina dah pandai sambung titik titik putus huruf dalam buku...Gambar yang kedua tuh hasil tangan anak saya yang si comel lagi boolat mata tuh la, Auni..Bukan main lagi dia menulis...Kreatif bebenor kan.Siap suruh ambik gambar hasil kekreatifan die tuh..Tuh tangan dengan pensil kat atas buku tuh dia sendiri yang pandai pandai letak bila dia tahu ummi dia nak snap gambar...Adehhhh.Saya pulak puas duk fikir dia menulis ke melukis..hahaha...

Tapi dari situ saya dah boleh baca tau anak anak saya jenis macam mana...Memang nak didik diorang tak boleh sama..Walaupun saya tetap praktikkan benda yang sama kat diorang..Macam Aina memang dia suka buku..Suka membaca dan menulis...Ke hulur ke hilir nak bawak buku walaupun time nak keluar berjimba jimba..Tapi Auni nih lain pulak tau dia memang suka buku but...Tak lama pun dia dengan buku kejap jela..Lepas tuh siap la..Buku dah takde rupa buku..Ada aje benda yang saya tak terfikir dia boleh buat dengan buku..Auni nih lebih pada kreativiti tau..Dia suka benda yang lebih kepada game ke atau reka cipta...Nanti saya share dengan korang apa yang Auni buat dengan kertas invois beli barang tuh...Saya sendiri tak boleh fikir macam dia fikir..Adehhh..Nampak sangat saya nih tak kreatif..hahaha

Kemas aje Aina buat.....
Huruf a yang pertama tuh saya tolong ajarkan Auni cara buat..Penyudahnya nih yang jadi adehh..

3 ulasan:

  1. salam aidiladha..

    nak biasakan ank n ajar mula2 tu mmg kna sabar sikit.. cara lya ajar asya melalui keseronokkan.. main tulis2 gna pensil warna .. kalerful lagi ceria n ank2 suka kan..pastu sambil tu suh dia sebut huruf aa y dia tulis.. lps tu lya suh dia cari huruf y dia tulis n sebut kat majalah & potong.. pastu tampal2 kat kertas kosong..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.