Jumaat, 18 Oktober 2013

Family Gathering @ King's Char Kuey Teow

Assalamualaikum...

Nak cerita pasal makan makan dengan my lovely family untuk kali kedua..Sebelum nih saya ada cerita pasal family gathering makan makan kat D'Terapung kan...Sebelum nih $$$ my ayah melayang RM400++ hah untuk kali melayang jugak tiga angka tapi tak lah cecah RM400++ kan....

Okeylah sebelum kitorang makan makan malam Aidiladha pertama tuh, kitorang satu family bersiap siap nak pergi kedai gambar sebab my ayah dah lama simpan impian nak ada gambar our big family..Alhamdulillah impian ayah tercapai ketika umat Islam sibuk menyambut Aidiladha...Our appointment dengan tokei kedai gambar pukul 6.30 petang...Tak sabar nak tunggu gambar dah siap..Nanti saya share dengan korang ye...



Selesai ambik gambar, kitorang balik rumah dulu...Ayah nak pergi kerja sekejap ada kerja perlu di settlekan...Ayah balik pukul 8.00 malam so, kitorang bertolak keluar together gether..Cadangnya nak pergi Hj Samuri Satay Kajang...Tapi tutup pulak..So, my ayah decide makan di King's Char Kuey Teow.....


Lokasi : Berdepan dengan pantai Batu 4, tempat perkhemahan..Berhampiran dengan trafik light Batu 4 (Nak ke kem PUSASDA dan sewaktu dengannya)


My lovely big family


 Ellehhhhh incik hubby tengok tengok saya lak...Malu ai..hahahaha

Ohh ya, sebelum terlupa korang tahu tak Zalora Malaysia ada new label? Kalau korang nak tahu new launched label Zalora tuh Ezra. Salah satu produk Ezra yang super awesome dan saya sukeeee sangat ialah Ezra Patern Quilted Ballerina Flats dan Ezra Two Tone Ballerina Flats. Korang semua tahuuuu kan Zalora ada pelbagai produk yang dijual dan yang paling kita semua suka mestilah Zalora menyediakan perkhidmatan yang pantas dan yang penting FREE shipping okey!!

Jom saya bawak korang jalan jalan tengok  produk under label Ezra nih tapi tak semua ehh kalau nak tengok lebih lebih korang klik laju laju website Ezra..Pasti korang meroyan punya..Nak nak bagi yang memang gila fesyen okey!!!


OMG!OMG! Ezra punya koleksi yang bikin hati bergelora beb..Printed flower blouse dan dress....Adehhh..Nak satu boleh tak Zalora?kohkohkoh




Colour block flats shoes yang super awesome beb!!!Hoiiii meroyan saya tengok flats nih...Adehhh macam nak grab aje semua flats nih....Tolonglahhhhh!!!


 Hahhhh..Yang nih lagi buat ai is meroyan tahap gaban....Really really fall in loveeeeeeeeeeee with this Hijab Shazmeerah di datangkan khas dari Tudung Online Zalora Malaysia..Yupp..This is my style....Love wear this shawl very muchhhh (^_^)bagi free boleh..hahaha...Dasar suka barang free...



Last but not least nih lah menu kedua saya malam tuh Chicken Chop...Menu pertama Char Kuey Teow Special (tak sempat snap pic sebab Auni tak sabar nak godek godek that Char Kuey Teow) tapi tak cukup sebab share dengan Auni..So, mintak permission my ayah nak chicken chop..I got the green light okey!!huhuhu..

Memang happening dan seronokkkkk sangat sangat berganda ganda dapat berkumpul dengan family tersayang malam tuh...

Tabung Aina dan Auni


19 ulasan:

  1. Amboi...mamam mamam yeh... Lagi best bila ayah belanjakan.... Mana aci sampai 2 menu sorang hehe

    BalasPadam
  2. Assalamualaikum Mimi! 1st time Mieza singgah sini.. Tak sangka plak taste kita lebih kurang sama.. Mieza pun suka flat2 shoes nih.. & & yes the flower printed top & dress is so ohsem! So do the shawl.. Oh mai oh mai! Tunggu bonus bulan depan boleh grab selai top tu.. Hikhik! ^^,
    ZON PERMAISURI CHOMEL

    BalasPadam
  3. wah..
    sempat lagi iklan dalam entry nie.
    heheh.

    char kuey teow + chiken chop.
    fuhh..
    terbaek ler kak.
    lpas makan mmg ngantok jadinyer tu.

    BalasPadam
  4. berbaloi hbis3 angka klu mkn berjemaah gtu..seronok..

    BalasPadam
  5. grrr!! belum merasa makan kat sini.. ape daaa harap je org PD..huu

    BalasPadam
  6. Seronok mkn ramai2 dgn famili. Nampak sedap

    BalasPadam
  7. Saya kalau tengok gambar bab makan-makan ni memang tak boleh tahan. Cepat lapar. Tapi tudung Zalora tu memang betul cantik. Salam kenal ya Pink Ummi.

    BalasPadam
  8. family CiM tak lah besar sgt. tp......kalau sssekali dpt berkumpul memang hapening, gi mkn kat luor, cantom meja smpi 4. tokey kedai pening kepala.

    BalasPadam
  9. family CiM tak lah besar sgt. tp......kalau sssekali dpt berkumpul memang hapening, gi mkn kat luor, cantom meja smpi 4. tokey kedai pening kepala.

    BalasPadam
  10. nanti jangan lupa tempek gambar family tau :)
    best nyer dapat kumpul makan ramai-ramai :)

    BalasPadam
  11. family kak kalau gather2..toke kena close kedai sebab meja untuk reserved tak cukup. part ayah yang belanja tu yg paling best

    BalasPadam
  12. wah .. tengok shawl tu I pun jatuh chenta.... memang snagat sangat stylo.

    BalasPadam
  13. mmg seronok kalau dapat kumpul ramai2 ngan family.makan pun berselera

    BalasPadam
  14. Besar rupanya family mimie ye..hihihi..
    Aduhai..saya giler fesyen tau..
    Pantang nmpk yg cantik n murah mulalah pujuk hubby..kikiki

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.