Baru tahu bahaya Paraben

Assalamualaikum.... 

Hari nih macam biasalah kan BW kat rumah kawan kawan yang tinggalkan jejak....Salah satu blog yang saya BW ialah adik Isabel Diaz...Dan saya tertarik dengan satu entry dia pasal bahaya paraben (punca kanser)..Dan dan tuh jugak saya check ingredients lotion Johnson & Johnson....Sekali...Hamek ngko...Ada paraben...Butylparaben...Saya memang letak kat ofis bila rasa tangan kering la....Tapi jarang jarang guna selalu kawan kawan ofis yang akan guna...Seriusss saya rasa bersalah okey.....Nak tahu bahaya paraben korang terjah blog dia okey...

Dah rasa  bersalah pulak nih..Adehhh...Lepas nih memang akan hati hati lah nak beli produk produk mcm nih..


Losyen yang digunakan kat ofis...


Nampak tak? Nampak tak?........Butylparaben...

33 comments:

  1. ha'a lah
    anak2 saya guna johnson juga
    takut la pula

    BalasPadam
  2. noe pun guna J&J gak...dah bertahun2 pakai losen ni....adeh...so kena selalu check la ni...takut ada kanser lak..

    BalasPadam
  3. Salam.K.atie pon ada guna gak..pasni kena tkr losyen la :(

    BalasPadam
  4. alamak ni favourite brand ni. tak perasan pula ada paraben, thanks for sharing mimi...kena lebih alert dan aware lagi lepas ni...

    BalasPadam
  5. kalau boleh.. beli yang organic.. memang mahal sikit.. tapi berbaloi.. free chemical.

    BalasPadam
  6. Butylparaben je ke. Macam mana paraben yg lain.

    BalasPadam
  7. eh nak cek jugak la..huhu...tq share kak:)

    BalasPadam
  8. Mieya pon ada tahu jugak pasal Paraben ni from my sister, sebab dia kaki mekap. So, dia memang ambil tahu semua benda soal kandungan dalam produk kecantikan. Tapi itulah, Mieya nie cuma memakai. Nak check kandungan tu, jarang ada masa.

    BalasPadam
  9. yeke kak...
    nanti nak check jugak lah lotion kat rumah tu ada paraben ke tak

    BalasPadam
  10. Alamak guna losyen johnson juga tapi jarang..huhu

    BalasPadam
  11. Saya pun baru tau dari sis tu. BTW, thanks share entry saya. Hihi.

    BalasPadam
  12. Noted. Jarang sapu losyen.. Tu yg kering je ;)

    BalasPadam
  13. MJ dlu ada guna produk yg dlu tengah pemes tu..
    Untuk kurus tu :0

    Lepas dah tahu psl paraben ni rupanya bahaya terus stop :)

    BalasPadam
  14. Ya Allah betul ke nie kak? kite mmg pengguna setia baby johnson... huhu :(

    BalasPadam
  15. Ros pun dah check dah losyen Ros.. ada jugak kak..

    BalasPadam
  16. nak kena check stp brg yg selalu digunakan...

    BalasPadam
  17. dulu akak pun pakai yg tuh...tp skrg pakai yg body shop nyer... mmg takde paraben

    BalasPadam
  18. mandian johnson ada ke kak, nak tgk jugakla.tapi lotion skank pakai vaselin

    BalasPadam
  19. dah lama tak pakai produk baby johsons...bedak adalah pakai...bedak ada jugak ke..

    BalasPadam
  20. memang bahaya.. dulu masa mula2 tau memang buang semua produk yg ada paraben.. takut oooo.. hehe.. yg penting masa nak beli tu check dulu..

    BalasPadam
  21. banyak sangat produk yang guna paraben ni kalau kita perhati kat bhgian ingrdients tu.huhu.sampai rasa taknak pakai apa2 dah.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.