Khamis, 31 Oktober 2013

Baru tahu bahaya Paraben

12:08:00 PTG 33 Comments
Assalamualaikum.... 

Hari nih macam biasalah kan BW kat rumah kawan kawan yang tinggalkan jejak....Salah satu blog yang saya BW ialah adik Isabel Diaz...Dan saya tertarik dengan satu entry dia pasal bahaya paraben (punca kanser)..Dan dan tuh jugak saya check ingredients lotion Johnson & Johnson....Sekali...Hamek ngko...Ada paraben...Butylparaben...Saya memang letak kat ofis bila rasa tangan kering la....Tapi jarang jarang guna selalu kawan kawan ofis yang akan guna...Seriusss saya rasa bersalah okey.....Nak tahu bahaya paraben korang terjah blog dia okey...

Dah rasa  bersalah pulak nih..Adehhh...Lepas nih memang akan hati hati lah nak beli produk produk mcm nih..


Losyen yang digunakan kat ofis...


Nampak tak? Nampak tak?........Butylparaben...

Rabu, 30 Oktober 2013

Menjawab pertanyaan adik Nur

2:37:00 PTG 9 Comments

Menjawab pertanyaan adik Nur...Kawan akak beli handphone WINDS memang guna rebat yang RM200 tuh yang...Dia beli WINDS Note Bravo yang berharga RM400...Dan total dia bayar RM200 sahaja..Untuk harga WINDS Note nih akak tak sure berapa ringgit..Adik boleh survey di kedai yang terlibat...

Cara nak check kedai yang terlibat dan ada jual produk nih klik SINI...
Lepas tuh adik cari WHERE TO BUY....Lepas tuh akan keluar Negeri yang adik nak..Contoh adik klik Negeri Sembilan..Akan keluar senarai nama kedai yang terlibat...

Kepada adik Nur sila tinggalkan link blog please..Akak tak boleh pergi blog kamu....

CPUV/BE Sony Xperia Z1

1:02:00 PTG 16 Comments
Assalamualaikum...

Alhamdulillah rezeki di hari Rabu...terima kasih incik Nuffnang sudi beri CPUV/BE baru untuk blog saya...CPUV/BE yang baru saya terima nih ialah Sony Xperia Z1..


Kalau nampak iklan Sony tengah joget joget kat blog saya korang singgah lah ye tengok...So, total ada 5 CPUV/BE tengah running walaupun CPUV/BE Q3 Prepaid Roaming tuh tak bergerak gerak dah amount dia...

Selasa, 29 Oktober 2013

Jatuh cinta dengan WINDS Note

3:38:00 PTG 21 Comments

Koranggggg....korangggggg...Pernah jumpa, nampak or dengar pasal handphone jenama WINDS tak??Kalau korang tak pernah dengar sekarang nih korang dah dengar dan baca kan? Nak tahu macam mana saya boleh tahu pasal handphone jenama WINDS nih? Semuanya bermula dari kawan saya....Disebabkan saya tak guna rebat handphone yang RM200 tuh saya dengan baik hatinya bagi kawan saya guna....

Dan korang tahu tak dia beli handphone jenama WINDS nih guna rebat saya tuh tau..Lepas ditolak rebat dia hanya bayar RM200 saja...Dia beli handphone Winds Note Bravo kaler hijau..Spefikasi handphone dia memang terbaik selevel dengan handphone berjenama kat pasaran sekarang nih...Bentuk handphone dia persis iphone  tau...Video dan kamera dia tak payah cakaplah..Memang terbaik dari ladang ngko!!!!Jelas dan sangat puas hati hokey.....Serius i fall in love with WINDS okey...

Bila dah berkenan dengan handphone kawan tuh saya survey2 lah dekat web dia kan...Sekali hamek ngko!!!!Meroyan beb tengok design handphone WINDS nih....Harga yang murah pasti korang mampu nak beli....Yang palinggggggg menarik dan bagusnya tentang WINDS nih ialah WINDS merupakan produk tempatan okey...Buatan Malaysia lagi...

See.....Malaysia boleh bersaing dengan negara luar yang menjadi pengeluar handphone jenama terkenal...Serius saya tak tipu....Kawan saya tuh seorang yang sangat cerewet dalam bab bab gajet nih..Bila dia dah beli sesuatu tuh pasti ada yang menarik tentang produk tuh..Dan YESSSS...Handphone dia beli tuh memang tak mengecewakan...Sound yang jelas okey....Dan keistimewaan handphone2 WINDS nih lebih pada untuk dua simkad....

Dannnnnn...Saya mula jatuh chenta dengan salah satu brand handphone nih....amaigad..amaigad....


Nampak tak pic atas nih...Nih namanya WINDS Note ye....Yang paling sayaaaa sukeee tuh hahhhhh kaler PINK tuh...Gugur jantung wei tengok..Adoii...Kalau dapat nih tak pandang lain dah...Okey tipu..Tapi betul wei...Nak sangat handphone nih sebab jenis nih dual simkad...Disebabkan ai is kaya simkad dan tak suka bawak handphone banyak maka memang sesuai lah daku beli kan kan...

Meh saya bawak korang baca spefikasi handphone yang saya nakkkkk sangatttt sampai meroyan nih...




Hahhh...Dah tengokkk dah spesifikasi handphone nih???mungkin ada yang cakap ala biasa aje...Tapi bagi ai..ado ai kesah??hahaha...Yes mungkin biasa pada pandangan orang lain tapi tidak pada saya sebab handphone nih sangat istimewa sebab buatan MALAYSIA...Dan saya bangga jadi anak MALAYSIA...

Ok bye!!!


Menang discount voucher Rasamas dari blog Corat Coret Nusha

2:12:00 PTG 14 Comments
Alhamdulillah..Ada jugak rezeki untuk saya..Sekian lama menyepikan diri dari dunia contest nih...Cewahhh...(Ayat ngko tak menahan Mimie....hahaha...) 

Saja join GA yang blogger Yui anjurkan....Alhamdulillah tak sia sia kan....Ada rezeki untuk saya..Boleh guna buat makan untuk sekeluarga...




(Wedding Proposal) Lamaran Fizo Omar kepada Mawar Fareeda

12:20:00 PTG 6 Comments

Alahai sweet dan romantiknya Fizo Omar nih.....Mawar pulak malu malu mahu..hahaha....

Isnin, 28 Oktober 2013

Hari nih baru nak renew lesen

4:19:00 PTG 11 Comments

Hahhh...bagus sangat perangai saya nih kan...Lesen tamat tempoh 24.10.2013....Khamis lepas...Jumaat tuh selamba badak aje ai pergi office drive kereta secara harammmm hokey...Korang tengok perangai saya nih...Jangan jadikan contoh..Mentang mentang kerja dengan polis ikut suka aje kan..Tapi tapi tapi...Hari nih saya dah renew lesen hokey...Tak nak drive kereta secara haram...Kang siapa yang susah kalau jadi apa apa..Den jugakkk....Acik polissss saya dah renew lesennnn....Sila ambil perhatian!!!

Tamat tempoh lesen saya 13 Januari 2016...Masa tuh ai dah genap tuuttt tahun....Sila kira sendiri bagi mereka yang dah tahu umur sebenar saya ye...

Sabtu, 26 Oktober 2013

CPUV/BE Thor 2 GSC Partnership

9:41:00 PG 15 Comments

Alhamdulillah syukur...Terima kasih banyak banyak incik Nuffnang sebab sudi bagi saya iklan baru untuk blog saya..Sebelum nih ada dua cpuv/be saya yang dah metered...Pagi tadi check akaun Nuffnang ada satu iklan muncul..Bak kata pepatah PATAH TUMBUH HILANG BERGANTI kannn....

Kali nih saya dapat cpuv baru Thor 2 GSC Partnership....Kalau nampak iklan nih kat blog saya jangan lupa klik tau...Tengok secara details pasal Thor 2...Saya sebenarnya tak pernah pun tengok Thor yang 1st tuh.Tak tahu langsung siapa Thor tuh.My bad mt bad (-_-)

Tapi saya dah tahu siapa Thor tuh..Saya tahu pun dari filem Avengers tuh lah kan..Kalau x haremmmmm nak tahu Thor tuh siapa..hahaha...Hahhh peminat peminat Thor tuh sekarang dah ada filem Thor 2..Apalagi nak tunggu kan..Tak reti reti lagi ke?

Cerita di hari Jumaat

6:28:00 PG 5 Comments

Assalamualaikum....

Sorry sangat sangat sebab semalam angsung takde masa nak update blog..Bajet busy la konon..hahaha...Sebenarnya semalam saya kureng sihat dan menyebabkan kecelaruan nak update blog..huhuhu...Malam baru ada idea...Banyak cerita dalam satu entry..

Alhamdulillah bisnes bedak sejuk Azza's Cold Powder berjalan dengan lancar. Setiap hari ada customers wassup tanya bedak sejuk magik nih tau...Nak tunjuk betapa berkesannya bedak sejuk nih, nak cerita kat korang pasal salah satu keistimewaan bedak sejuk nih..Pagi tadi jari saya kena iron panas..Terus sapu bedak sejuk. .Alhamdulillah, tak naik gelembung dan sakit hilang dengan cepat....Banyak kegunaan tau bedak sejuk nih..Kalau nak order boleh wassup saya..hehehe...Balik nih nak packaging bedak sejuk orang order..Isnin dah boleh pos...

Time rehat semalam singgah pejabat pos nak pos hadiah pemenang mini ga yang saya anjurkan baru baru nih. Sampai rumah solat Zohor dan tidur...Tidur tak ingat dunia masuk office lambat..Memang pekerja cemerlang..Sila jangan contohi sikap saya nih...hahaha...

Balik kerja pulak terus ambik Aina dan Auni kat taska dan bawak diorang pergi kedai beli barang dapur sikit...Balik rumah layan anak anak tengok kartun kat channel Disney Junior sementara tunggu bola ATM vs Kelantan...Sekarang, sambil tengok bola sambil tengok blog sambil layan instagram..hahaha...

Oklah tuh aje nak cerita..hahaha..Memang nampak sengal bila takde idea nak up entry..Kira okeylah nih kan ada entry baru...

Nota kaki* Yang request resipi aiskrim marble chips kat saya tuh nanti saya update entry resipi ye..

Khamis, 24 Oktober 2013

CPUV/BE University of London International dan Olay JAS Bundle dah metered

7:24:00 PTG 10 Comments

Tinggal 3 CPUV/BE yang still on going..Hopefully tahan lama sikit ye...2 CPUV/BE dah metered - University of London International dan Olay JSS Bundle....

Alhamdulillah rezeki Allah berikan tuh sangat luas kan...Dah boleh cashout duit Nuffnang nih tapi saya malas nak cashout..Nak biarkan duit tuh beranak ranak..hahaha...Kira macam menyimpan dalam bank lah kan...

Hobi baru Aina dan Auni

11:55:00 PG 19 Comments

Si adik taiko dalam penyeludupan serbuk milo cap WAHI..Si kakak pulak pengikut setia...Pantang ummi leka sikit mesti dia curi curi bawak lari tin WAHI nih pastu ratah..Adeh anak anak...

Rabu, 23 Oktober 2013

GA Oktober 2013 Nurul Yui

4:36:00 PTG 5 Comments

klik banner untuk join

GA akan tamat 24/10/2013 jam 10.00am

Pemenang bertuah Mini GA #1 Bulan Okt

3:54:00 PTG 13 Comments
Adooiiii....sorry saya lupa nak publish entry pemenang...Sorry korang...kepala otak serabut tadi sampai lupa nak publish..tersimpan dalam draft..Patutlah rasa semacam aje...hahahaha

Ok straight to forward jela ye......Pemenang bertuah Mini GA #1 ialah :

http://haryatifaizal.blogspot.com

Sila bagi nama, alamat dan no.telefon kat no.hp saya ye...No ada kat sidebar..

TAHNIAH KEPADA PEMENANG...

Pemenang Mini GA #1 Bulan Okt

10:11:00 PG 10 Comments
Assalamualaikum....



Pemenang Mini GA #1 Bulan Okt ialah :















































































































































































































































Petang nanti pukul 2.00 saya umumkan ye...
Hehehe...
Sorry...Peace Yo!!

Selasa, 22 Oktober 2013

Senarai peserta Mini GA #1 Bulan Okt

1:02:00 PTG 18 Comments
Kepada semua peserta mini GA sila check betul betul sama ada link blog korang ada ke tak ye..If takde sila maklumkan saya as soon as possible...InsyaAllah esok saya akan keluarkan nama pemenang ye...

Senarai nama yang join setakat pukul 12.00 malam tadi ye..

1. http://lieyalatif.blogspot.com
2. http://syawalsimpsons.blogspot.com
3. http://inspirebunny.blogspot.com
4. http://cintaitumisteri.blogspot.com
5. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com
6. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com
7. http://juneaina.blogpsot.sg
8. http://sigadisputris.blogspot.com
9. http://www.opzzpinky.my
10. http://athurahdiyana87.blogspot.com
11. http://anumzakie.blogspot.com
12. http://hanyadihatiku.blogspot.com
13. http://asyifamustaffa.blogspot.com
14. http://faralalalala.blogspot.com
15. http://www.zqbatik.blogspot.com
16. http://ihaveasweetsmile.blogspot.com
17. http://shahida-mysweetlife.blogspot.com
18. http://fiqizumisyunkawk.blogspot.com
19. http://nolynqoid.blogspot.com
20. http://norossakinah.blogspot.com
21. hhtp://sweetmamaintan.blogspot.com
22. http://nurazizahyahaya.blogspot.com
23. http://angellovesoldier.blogspot.com
24. http://haryatifaizal.blogspot.com
25. http://hainomokje.blogspot.com
26. http://alyadina.blogspot.com

Menghadiri Bicara Eksklusif : Ancaman Gerakan Syiah dari Sudut Keselamatan Negara

12:20:00 PTG 7 Comments

Assalamualaikum....

Nanti tengahari saya keluarkan senarai nama peserta mini ga saya semalam ye..Alhamdulillah ramai yang join...Terima kasih kepada mereka yang dah join...

Sekarang saya ada di Kompleks Belia dan Sukan ada talk pasal syiah..Nak jugak tahu pergerakan syiah yang boleh mengancam keselamatan negara kan...Semoga memberi manfaat...

Harap para peserta sabar menanti ye...

Isnin, 21 Oktober 2013

Mini GA #1 Bulan Okt

11:30:00 PTG 36 Comments
Assalamualaikum....

Hari nih saya nak lancarkan Mini GA saya yang pertama untuk tahun nih...
Saya ada sepasang (4 meter) kain English Cotton macam gambar kat bawah nak bagi korang..Daripada saya simpan lama kat dalam almari baik saya sedekah kat kawan kawan yang bertuah....

Syarat syarat nak join senang jer...
a) Follow blog saya
b) Tinggalkan link blog korang kat kotak komen entry nih..

Tuh aje..Mini GA nih berlangsung sampai pukul 12.00 mlm nih..Esok saya keluarkan senarai nama ye...

*Mini GA nih saya buat ikut dan saya aje..Tak buat bulan bulan tau..Kalau tetiba nak buat saya terus buat..

Shaklee Ostematrix Dietary Supplement

1:43:00 PTG 12 Comments
Alhamdulillah akhirnya barang yang ditunggu tunggu dah sampai..Terima kasih sis Sue sebab sudi layan soalan saya yang macam macam dan be a good consultant...hehehe..After this kalau dah habis saya repeat order ye..


Balik dari beli breakfast nampak ada bungkusan atas meja...Bila nampak aje perkataan Shaklee terus senyum lebar..hehehe


Ahad, 20 Oktober 2013

Resipi Aiskrim - Homemade Choc Chips & Rice Ice Cream

6:25:00 PTG 17 Comments
Saya dengan rasa rendah dirinya nak share dengan korang resipi homemade aiskrim..Kalau korang tengok kat gambar kat bawah nih saya ada bubuh bahan A dalam blender kan..Disebabkan resipi yang saya ikut suh pukul bahan A sampai 15 minit so saya decide 5 minit saya blend lagi 10 minit saya pukul dengan mixer..Itu cara saya la..Kalau korang still nak guna blender pun boleh nak guna mixer saja pun boleh..Nak guna dua dua sekali pun boleh...Enjoy lah ye cuba resipi aiskrim nih..Aiskrim saya buat tak sampai sehari dah habis dikerjakan Aina dan Auni.

Tabung Aina dan Auni

Pelikat pants - Seluar Gobos a.k.a seluar Johan pre-order di buka sekarang!!

12:25:00 PTG 9 Comments
Assalamualaikum....
Korang mesti pernah tengok Johan and the geng pakai pelikat pants atau seluar gobos kan...Dah jadi trend pulak sekarang nih kan...So, ada yang berminat nak tempah seluar nih tak?
Korang boleh pilih corak kain untuk di buat seluar ikut pada feveret korang..Gambar kain seperti tertera kat bawah...Korang boleh beli untuk wife/husband, family, kawan kawan atau diri sendiri ok...
Pre-order dibuka sehingga Khamis nih 24.10.2013. .Material kain jenis cotton..Tak panas dan selesa dipakai. Size seluar pulak free size, fit til XL (Unisex)..Orang yang tinggi boleh pakai jugak tau..Seluar nih sampai 183cm.. 
Harga pelikat pants nih RM 60 (SM) & RM 65 (SS) termasuk postage...Berminat nak dapatkan pelikat pants nih? Boleh wassup saya di 0136739484 atau sms 0167676291...Segala pertanyaan korang akan dijawab a.s.ap.

Tabung Aina dan Auni

Jumaat, 18 Oktober 2013

Family Gathering @ King's Char Kuey Teow

3:17:00 PTG 19 Comments
Assalamualaikum...

Nak cerita pasal makan makan dengan my lovely family untuk kali kedua..Sebelum nih saya ada cerita pasal family gathering makan makan kat D'Terapung kan...Sebelum nih $$$ my ayah melayang RM400++ hah untuk kali melayang jugak tiga angka tapi tak lah cecah RM400++ kan....

Okeylah sebelum kitorang makan makan malam Aidiladha pertama tuh, kitorang satu family bersiap siap nak pergi kedai gambar sebab my ayah dah lama simpan impian nak ada gambar our big family..Alhamdulillah impian ayah tercapai ketika umat Islam sibuk menyambut Aidiladha...Our appointment dengan tokei kedai gambar pukul 6.30 petang...Tak sabar nak tunggu gambar dah siap..Nanti saya share dengan korang ye...



Selesai ambik gambar, kitorang balik rumah dulu...Ayah nak pergi kerja sekejap ada kerja perlu di settlekan...Ayah balik pukul 8.00 malam so, kitorang bertolak keluar together gether..Cadangnya nak pergi Hj Samuri Satay Kajang...Tapi tutup pulak..So, my ayah decide makan di King's Char Kuey Teow.....


Lokasi : Berdepan dengan pantai Batu 4, tempat perkhemahan..Berhampiran dengan trafik light Batu 4 (Nak ke kem PUSASDA dan sewaktu dengannya)


My lovely big family


 Ellehhhhh incik hubby tengok tengok saya lak...Malu ai..hahahaha

Ohh ya, sebelum terlupa korang tahu tak Zalora Malaysia ada new label? Kalau korang nak tahu new launched label Zalora tuh Ezra. Salah satu produk Ezra yang super awesome dan saya sukeeee sangat ialah Ezra Patern Quilted Ballerina Flats dan Ezra Two Tone Ballerina Flats. Korang semua tahuuuu kan Zalora ada pelbagai produk yang dijual dan yang paling kita semua suka mestilah Zalora menyediakan perkhidmatan yang pantas dan yang penting FREE shipping okey!!

Jom saya bawak korang jalan jalan tengok  produk under label Ezra nih tapi tak semua ehh kalau nak tengok lebih lebih korang klik laju laju website Ezra..Pasti korang meroyan punya..Nak nak bagi yang memang gila fesyen okey!!!


OMG!OMG! Ezra punya koleksi yang bikin hati bergelora beb..Printed flower blouse dan dress....Adehhh..Nak satu boleh tak Zalora?kohkohkoh




Colour block flats shoes yang super awesome beb!!!Hoiiii meroyan saya tengok flats nih...Adehhh macam nak grab aje semua flats nih....Tolonglahhhhh!!!


 Hahhhh..Yang nih lagi buat ai is meroyan tahap gaban....Really really fall in loveeeeeeeeeeee with this Hijab Shazmeerah di datangkan khas dari Tudung Online Zalora Malaysia..Yupp..This is my style....Love wear this shawl very muchhhh (^_^)bagi free boleh..hahaha...Dasar suka barang free...



Last but not least nih lah menu kedua saya malam tuh Chicken Chop...Menu pertama Char Kuey Teow Special (tak sempat snap pic sebab Auni tak sabar nak godek godek that Char Kuey Teow) tapi tak cukup sebab share dengan Auni..So, mintak permission my ayah nak chicken chop..I got the green light okey!!huhuhu..

Memang happening dan seronokkkkk sangat sangat berganda ganda dapat berkumpul dengan family tersayang malam tuh...

Tabung Aina dan Auni


Auni dan aiskrim

1:58:00 PTG 12 Comments
Anak dara si Auni yang mata bolat dan bijak nih sangatlah kreatif okey!!!Kertas resit saya beli barang dia main gulung gulung..Lepas tuh dia tepuk tepuk saya sambil cakap "Ummi, Ummi...Aiskrimmm" sambil tunjuk kertas resit yang dia gulung gulung tadi tuh...


Nih lah aiskrim Auni...Kreatif tak saya?


Adehhh..anak saya nih memang kreatif la..Saya pun langsung tak pernah fikir kertas resit tuh boleh jadi aiskrim..Lepas tuh boleh pulak Aina dan Auni main jilat jilat kertas resit tuh macam diorang jilat makan aiskrim..Alahai anak anak....

Tabung Aina dan Auni

Saya budak baru belajar ^__- kohkohkoh

12:15:00 PTG 16 Comments
Assalamualaikum...

Koranggggg....Nak mintak tolonggg nih...Macam mana nak tempek iklan Nuffnang kat bawah entry yang pertama kita ye? Macam sebelum nih kalau korang tengok blog saya kan iklan saya yang tempek tuh ada kat bawah entry yang terakhir sekali...Apa yang saya tahu Nuffnang suh tempek iklan yang petak tuh kat bawah entry pertama kan?

 Iklan saya nih appear kat entry saya yang terakhir sekali bukan entry yang pertama...Korang paham tak maksud saya nih?huhuhu -_-...Aishhh...Nak terang panjang lebar lagilah peningkan..Senang citer cuba korang view blog Kak Ina a.k.a IntaNBerliaN.