Sabtu, 14 September 2013

Sayur campur yang super simple

Assalamualaikum...

Masakan pertama saya di rumah MIL selepas pulih chicken pox...Hari nih MIL saya nak masak ikan cencaru masak asam pedas dan sayur campur.So, part saya kupas bawang dan potong sayur..Settle semua saya terus masak sayur campur...Senang aje nak buat sayur campur nih..

Cara nak buat, bawang besar+bawang putih+ikan bilis..Tumis sampai garing..Pastu masukkan sayur kobis+lobak+air...Biar seketika sampai masak...Last sekali masukkan garam...

Untuk korang yang baru nak berjinak jinak belajar masak cubalah resipi mudah nih...Belajar masak simple simple lama lama dah mahir boleh belajar masak masakan yang advance sikit...Selamat mencuba...

7 ulasan:

  1. dulu, sy tau cane nak buat sayur campur, sekarang dh lupa dh,,huhu...

    BalasPadam
  2. as salam kak ummi,
    sedapp tu walaupun sayur campur je.. boleh tambah nasi 2x hikhikhik..

    BalasPadam
  3. sesuai la ni untuk cikna.. br nak belajar masak.. hehe..

    BalasPadam
  4. sy panggil sayur campak.. sbb campak2 je masaknya.. jnji sedap.. hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.