Jumaat, 20 September 2013

Paper ship in the making

Alhamdulillah semakin hari semakin seronok perkembangan Aina....Tak sia sia saya didik dia plus hantar dia pergi taska...Memang seronokkan tengok anak anak membesar jadi budak yang bijak..

Walaupun Aina masih belum bercakap dengan betul..Maksud saya kalau kak Ina ada cerita Alisha pasal Alisha cakap bahasa Jerman, hahhh yang Aina pulak bahasa Jepun..hahaha...Apa dia cakap kadang kadang memang saya tak faham..

Malam tadi Aina try buat kapal kertas tau korang....Saya terkejut tengok kebolehan Aina tau...Kemas aje dia lipat kertas tuh ikut step by step...


Kemaskan dia lipat kerta tuh..Saya punyalah tunggu step seterusnya Aina nak lipat kertas tuh jadi kapal sekali Auni bantai rampas kertas tuh..Lepas tuh dia main ketuk ketuk macam bertukang kertas tuh...Adoii sabor ajelah perangai si Auni tuh..Dia memang suka buli kakak dia..hahaha...

Nanti balik rumah saya nak bagi Aina kertas suruh dia buat kapal lain..Nak tengok tahap IQ dia kan..Bila anak anak tahu buat sesuatu yang berfaedah dan kita tak pernah ajar rasa bangga pulak erk..hahaha...Syukur Alhamdulillah Allah kurniakan saya anak anak yang bijak....Saya tahu Aina anak yang bijak....

7 ulasan:

  1. wah bagus kreatif dan berseni, teruskan mendidik IQ dia dear...

    BalasPadam
  2. usaha lagi aina.. caiyok2.. mesti boleh punya tu saja nk bagi surprise kat mimi.. ;)

    BalasPadam
  3. good job sayang.. bak kata alisha.. hihi

    wah, kak ina yg baca pun rasa teruja..!!

    alisha pun ada perkembangan terbaru gak.. nanti isnin kak ina publish.. seronokkan tgk ank2 camni.. :-)

    BalasPadam
  4. :) kebolehan anak2x kan..mesti ad je idea mereka nk buat apa2x..

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.