Dah beralih arah ke Minion Rush dan Garden Mania pulak!

Assalamualaikum...

Sampai sekarang nih fenomena Candy Crush masih on kan...Tak henti henti orang send request kat saya di fb...Jangan risau..Korang hantar seberapa banyak request pun saya pasti akan layan. Saya memahami perasaan korang bila main Candy Crush tuh...huhuhu...Sekarang saya stuck kat level 109..Payah bebenor..Nyampah pulak kome kan..hahaha..

Sekarangggg...saya dah berpaling tadah hokey..Bukan kacang lupakan kulit...no no no...Tidak sama sekali..Cuma kacang terlupa jalan nak balik..hahaha...Kadang kadang main jugak Candy Crush tuh tapi tak sefanatik dulu la kan...Saya sedang berseronok main game Minion Rush dan Garden Mania nih..

Apa yang best pasal Minion Rush nih gamenya tuh sebab salah satunya boleh collect pisang banyak banyak..hahaha..Gila sengal kan tak pasal pasal seronok sebab collect pisang..Lepas tuh, bila main game nih mencabar sikit lah sebab laluan yang kena lalu tuh bikin tapak kakai gelai gelai (tapak kaki geli geli)..Sebabnya kiri kanan sepanjang jalan tuh no tembok hokey...Silap langkah ngko jatuh kecepek jauh nun kat bawah..Tuh yang tapak kakai gelai gelai..hahaha..

Okey yang lagi satu Garden Mania nih pun best jugak...Kena solve puzzle ikut pada seberapa banyak klu yang diminta untuk completekan satu level tuh..Contohnya satu level nih kena completekan 30 biji lobak 30 biji bawang 2 ladybug dan 4 kaktus..Hah..korang kena settle kan apa yang diminta dengan kadar nyawa yang diberikan (move)..Alaaaa macam Candy Crush lah ada 20 move lah 25 move lah. Samalah macam Garden Mania nih nok...Selagi tak complete jangan berangan nak pergi next level hokey..Korang paham tak apa saya terangkan pasal game Garden Mania nih? Kalau tak paham tengok ajelah gambar yang saya tempek tuh..InsyaAllah korang paham maksud tersurat dan tersirat saya terangkan tadi ye.. Korang try lah main dua games nih gerenti best. TAK percaya? Hahhh korang test dua dua game ni cepat..Frrreeeee install kat google play...Memaaaanng best dan bolehlah buat peneman time korang tengah bosan..

10 comments:

  1. AJ takmo la download game lagi....
    Candy crush tu pun susah nak stop....
    Heheheheh....

    BalasPadam
  2. Myra xnak terjebak dengan game lain, kang tak leh stop.. sama mcm candy crush, jadi addict..hehee

    BalasPadam
  3. ade download candy crush, pernah main tapi entah knp tak addicted mcm org lain huhu..

    minion rush ni suke! comel jek ehehee

    ok nak download garden mania pulak!

    BalasPadam
  4. Ros dah download lam dah minion tu. tapi tak pandai nak main lagi setakat ni.. huhu

    BalasPadam
  5. plisss jangan hasut cikna lagi.. kikiki.. cikna dah stop main candy crush & segala games lepas fed up sbb 5 bulan stuck kat level 65.. huwaaa..

    BalasPadam
  6. salam k.mimi...

    hihi..same la..gila melayan game kedikeras tu..cma pun stuck tak gerak2.. huuh..pernah main minion ni..tp lambat benor nk loading..

    BalasPadam
  7. saya pula stuck kat level 110..mcmana Dato' Bung tu main sampai level 3ratus lebih kan..terror betul dia..hehehe

    BalasPadam
  8. sy xmau terjebak dgn games ni kang dh ketagih apa pun xjd keja hahaha

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..