Belum pulih sepenuhnya

Assalamualaikum....

Untuk pengetahuan semua chicken pox saya tuh tak betul kering tau..Memang saya nak sambung mc tapiii...bila ada yang pertikaikan mc terlalu lama dan akan beri kesan pada kerja saya jadi serba salah...
Saya tak mintak sakit nih..Sakit yang Allah bagi pada saya nih sebagai ingatan untuk diri sendiri supaya tak lupakan DIA dan sebagai penghapus dosa kecil saya kan..

Saya kerja nih bukannya nak tunjuk yang saya pekerja cemerlang ke pekerja yang lebih pentingkan kerja daripada diri sendiri ke atau nak tunjuk saya nih yang terbaik..Tak tak...bukan sama sekali..Saya tetap manusia biasa...Kalau ada kerja penting yang memerlukan saya, saya akan pastikan kerja tuh selesai walaupun saya sakit...Tapi bila saya dapat mc atas sebab kesihatan yang tak mengizinkan dan ada yang mempertikaikan mc terlalu lama what should I do?

Korang mungkin tengok muka saya takde bekas chicken pox dekat entry semalam..Korang jangan tertipu okeh..Tahu tak berapa tebalnya saya tempek bedak kat muka nak tutup semua bekas bekas chicken pox tuh? Bayangkan dulu saya selesa natural beauty tapi sekarang saya kena tempek patplohpat inci bedak kat muka yang bikin wa tak selesa macam cacing kepanasan....Sungguh wa memang tak selesa dah bila tempek bedak.....

Sebagai bukti saya tempek muka sebenar saya..Tak mau sembunyi sembunyi dengan korang..Korang hadap lah muka saya raksasa jadian saya tuh...Saya nak korang rasa perasaan saya yang terpaksa bekerja walaupun hakikatnya saya boleh dapat mc lagi..Aiyooo..lepas nih kalau ada officemates yang kena chicken pox jangan salahkan saya ye...Saya mc baru seminggu dah ada bunyi cakap lama..Sedih beb!! Touching sekejap..

Keadaan muka saya sebelah kanan...

Yang nih view sebelah kiri...

Yang nih view depan..muka mintak penampor...Sila jangan muntah pink tengok muka saya nih..huhuhu.....

Nota kaki* Asap ekzos semua boleh nampak..Hati saya yang berasap tak siapa yang nampak...huhuhuh...

Klik-klik lah tabung Aina dan Auni ye!!

16 comments:

  1. ish teruk tu...dah doktor bagi mc..mc je la kan...kenapa dpt mc..tanya la doktor...biasa la manusia...sifat dengki sesama manusia tinggi...dh tau kawan sakit...tolong la kan...apa2 pun moga cepat sembuh n muka kembali cantik

    BalasPadam
  2. alahai.. kesiannya kak. gi la sambung mc kak. jangan fikir orang cakap. kita yang tanggung sakit tu.. huhu..

    BalasPadam
  3. kalau belum sembuh baik sambung je mc.. betul, takut ganggu performance.. tapi takut jangkit kat orang lain pulak.. sbb bila dah nak kering tu masa paling senang nak berjangkit katanya..

    BalasPadam
  4. lah kalu lum ok lg naper tak mc.... pedullik lah org yg pertikai kn ke apa... kite yg menanggung skitnyer... nk bt keje camne kalu tak selesa kn

    BalasPadam
  5. aduhai....teruk jugak ye sis..ingat sis baik da...sian sis,sabar aje ye..tula nanti ada opismet yang kena baru diorang tau..

    BalasPadam
  6. ada jugak dengki mendengki ye.. bukannya cuti dok rileks2 kat rumah.. dah sakit.. sabau je ler..

    BalasPadam
  7. penah naik zaman remaja dulu tp x naik kat muka.harap cepat baik ye dan hilang parut tu.,sian awak

    BalasPadam
  8. Alah biasalah PU....hasad dengki kat office ni...hehe..buat tak tau je...redho.. senangkan org yg bercakap ni mcm okje.....yg tanggung diri sendiri je yg tau.....
    sebelum ni Pu tak pernak kena yeh

    BalasPadam
  9. ooo banyak jugak yer bekas parut tu ek mimie.. moga cpt2 lah hilang

    BalasPadam
  10. kesian MIMI..nampak teruk jg chiken pox tu..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..