Bedak beras+daun cermai untuk hilangkan bekas chicken pox

Homemade bedak beras+daun cermai...My MIL buatkan...Dia rendam beras pastu my MIL blend dengan daun cermai...Hohohoho...Nak cantik punya pasal ai is sanggup okey walaupun muka bakal jadi hijau...

Siapa yang sanggup tengok muka ada bekas chicken pox kan...Elok elok muka takde bekas apa apa tetiba ada..Meraung gua beb!!! Lepas nih bermula la sesi menyental muka sampai bekas bekas chicken pox nih hilang...Selagi tak hilang sanggup ai cari petua bagi hilang...

Ada seorang blogger bagitahu beli gel gamat dan sapu kat tempat kena chicken pox elok jugak..Saya lupa nama blogger tuh yang saya ingat nama IG dia @mshazadoes..Thanks dear bagitau pasal gel gamat tuh...Ex schoolmate saya pulak dia bagi petua masa dia kena chicken pox dia sapu nipis aje kat muka kulit pisang lemak manis@pisang kapas..Biar lendir lendir tuh kering dekat muka pastu cuci muka macam biasa...Tapi makan masa jugak nak hilangkan...

Kalau kawan kawan ada petua lain yang boleh hilangkan parut chicken pox nih share lah dengan saya. Tak kisah lah guna cara tradisional ke kena beli produk ke ai tak kisah..Ai is sanggup asalkan kulit muka dan badan macam dulu...

6 comments:

  1. Bnyk jugak ye kak petua.
    Shark mmg xdek le petua.
    Tunggu akak jelar ks result nnti.
    Hope akak jumpa petua terbaik nnti.

    BalasPadam
  2. huuu.. hijaunya.. tak pernah dengar lak ape2 petua.. huhu.. good luck mimi.. ;)

    BalasPadam
  3. tq for sharing mimie, boleh try kt najiha nnti ;)

    BalasPadam
  4. selamat mencuba mimi...x tau la plak petua tuk ilangkan parut tu...semga muka kembali ke asal.. :)

    BalasPadam
  5. first time dengar...bolehlah cuba nanti kalau anak2 akak kena sakit nie..

    BalasPadam

Terima kasih tinggalkan jejak korang kat sini. In shaa Allah saya akan balas jejak korang. Yang penting takmo komen yang bukan bukan ye..