Khamis, 15 Ogos 2013

Menjamu kawan kawan office bihun sup dan nasi goreng tomyam

Hah...Tadi update entry menu mee sup udang untuk jamu jiran Isnin lepas...Keesokkannya pulak saya masak menu bihun sup dan nasi goreng tomyam untuk kawan kawan office dan jiran jiran....Kembang semangkuk jugak sebab dapat pujian masakan sedap...Kira berbaloilah kan tak sia sia i berkungfu bagai dapur jadi tunggang langgang sebab nak prepare bihun sup dan nasi goreng tomyam...

Bayangkanlah pukul 5 petang tuh start prepare semua tepat pukul 8 malam baru settle masak...Yang paling sadisnya i tak sempat nak snap pic bihun sup..sempat snap pic nasi goreng tomyam aje..Suasana kat rumah yang meriah dengan kawan kawan pun langsung i tak ingat nak snap okeh....

Alhamdulillah semuanya berjalan dengan lancar...


Tempek gambar nasi goreng tomyam...Tapi tak nampak pulak udang, sotong dengan ayam....Menyorok kot sebab malu...

Esok saya share resipi nasi goreng tomyam okeh....Dapat pujian jiran jiran dan kawan kawan..Alhamdulillah hasil yang tak mengecewakan...Masak dengan penuh kasih sayang...First time masak dengan kuantiti banyak...Menjadi jugak...Amin..

6 ulasan:

  1. mesti meriahkan. tringin gak nk ajak ofismate mkn2 kat rmh..tp tu la..x smpat lg..tgu rmh baru siap nanti la

    BalasPadam
  2. mmg tak red cili padi.tapi cantik gak kaler tu.selamat hari raya

    BalasPadam
  3. Ns goreng tomyam faveret shark..
    Ada lg ke.
    Bungkus satu.

    BalasPadam
  4. wahhh bestnyer kawan2 kat opis dapat kawan macam ni, siap ada juadah lagi :D

    BalasPadam
  5. bertuah kawan kawan mimie dapat rasa airtangan mimi..hehe

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.