Rabu, 21 Ogos 2013

Kecewa dengan servis maxis/hotlink

Korangggg dengarlah rintihan hati kecik saya nih...Saya memang sentap habis dengan maxis/hotlink nih...

Mesti ada kalangan kawan kawan blogger yang tahu no 017 saya kan...Cerita nih macam nih...Hujung bulan April saya beli topup maxis via m2u RM100..Tujuan saya topup RM100 nih nak memudahkan saya...Yelah sebulan 4 kali topup RM10..Kira sebulan RM40 sy spend utk topup maxis/hotlink saja tak masuk Celcom lagi..Jadi saya decide beli topup RM100 terus..Senang boleh guna untuk tiga bulan..Tempoh tamat kredit 23 Julai 2013...

Sekali bila saya nak topup baru pada 25 Julai terus tak boleh guna sebab line tak aktif...Tadi incik hubby mesej dia bagitau orang kat maxis centre cakap sebab saya dah lama tak topup tuh sebab tuh pihak diorang stopkan line nombor saya...Punyalah sengal..Kredit tamat 23 Julai, saya nk topup baru 25 Julai..Takkan dua hari tak topup dah matikan nombor 017..Rupanya diorang cakap sepatutnya tiap tiap bulan kena topup untuk aktifkan nombor...Korang nampak tak permainan vangang maxis/hotlink nih? Kalau tiap tiap bulan kena topup untuk aktifkan nombor buat apa lah korang WUJUD kan topup harga RM100 tuh..Baik topup RM10 atau RM30 aje..

Yang hairan bin ajaibnya servis lain tak pulak macam tuh..Celcom okey je takde masalah...Digi pun sama. No wonderlah adik I no 3 beralih arah dengan Digi..Dia siap cakap maxis/hotlink memang mencekik duit orang aje...Siapa siapa yang keje dengan maxis/hotlink nih saya mintak sangat sangat kat korang tak payah nak terasa sangat dengan entry saya nih...Saya sebagai pelanggan setia korang yang dah 10 tahun guna nombor nombor maxis/hotlink nih sangat sangat kecewa dengan bad servis korang nih tahu tak...Lepas nih tak payah nak wayang promo tuh promo nih kat I kompom kena hambur...Dahlah staf korang malas nak tak nak layan incik hubby aku punya pertanyaan..(Hamek ngko kuar sudah perkataan aku..hilang dah saya)

Hentikanlah jual topup RM100 tuh..Takde guna topup RM100 kalau line nombor dimatikan..Bila report korang bagi alasan dah lama tak topup..Choiiii la...Korang tau tak betapa pentingnya no tuh? Saya tengah marah+bengang+benci dengan servis korang nih tahu tak...Saya syorkan lepas nih kalau ada customer nak beli topup RM100 korang korang yang kerja kat maxis/hotlink nih sila buat announcement macam nih "Tuan tuan puan puan yang telah beli topup RM100 sila pastikan anda aktifkan nombor anda dengan menopup setiap bulan.."

Lepas nih jangan marahlah kalau pelanggan setia korang lari guna Celcom, Digi atau Umobile..Dah memang servis korang macam hampeh!!!

Nota Kaki* Saya memang betul betul marah nih tahu tak...

11 ulasan:

  1. Assalamualaikum.

    Uihh marah betul Pink Ummi. Saya dapat rasakan kemarahan Pink Ummi tu. Saya pun dah bertukar angin ke Digi. So far, takda masalah apa. Cuma yang tak bestnya, liputan kurang sikit berbanding Celcom dengan Maxis di sesetengah kawasan.

    Sabar ye :)

    BalasPadam
  2. adehhh memang sakit ati ..
    malas nak cakap banyak .. akak guna digi skrg nie ..

    BalasPadam
  3. a'aa kan, nape plak camtu.. betoi gak ckp mimie tu.. kalau camtu buat apa jual topup 100..

    eh, ke yg jwb soalan hubby mimie tu budak baru or budak yg xtahu sgt.. sbb bile pk mcm xlogik plak.. xkan camtu..

    BalasPadam
  4. biasa la tu company camtu ada T&C yg tersembunyi.. memang menyusahkan pengguna..

    BalasPadam
  5. Hah...sistem bru ke ape r nie...rietta punya tamat tempoh 23/8...tpi td mxs send sms soh topup sebab 3 hr lg nk terminate....gilerr...sedangkan rietta dlu amek pack yg xyah topup sampai bebila...

    BalasPadam
  6. ooo xtahu pulak maxis macam tu ye.. bahaya jugak cam ni sbb klu ada business susahla no tu xdpt guna balik..

    BalasPadam
  7. owh, mcm tu ke..dulu pakai maxis gak..tp tak adalah top-up sampai seratus..paling tinggi pun Rm 50 jer..tp skrg pakai bil celcom..mudah lagi

    BalasPadam
  8. huhu.. biasa la..bisness kan.. U mobile ok ...

    BalasPadam
  9. Marah betul mimi...kalau akak pun sakit hati...

    BalasPadam
  10. saya guna 3 no..maxis, digi n celcom..
    line celcom antara yg terbaik setakat ni..digi limited tp call mana2 no murah sgt2..
    maxis pulak so so je cuma kurengnya mahal skit, line tenet pun kureng..huhu

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.