Jumaat, 23 Ogos 2013

Hobi baru saya (^_^)

Sekarang saya ada hobi baru...Kumpul koleksi majalah RASA...Betapa ketinggalan keretapi dan ruginya saya sebab lambat tahap siput khinzir nak start hobi yang berfaedah nih...Tuhlah dulu suruh belajar masak tak nak, bila mama panggil buat buat sleep chicken. Nasib baik dah kahwin pandai masak..Kalau tak kompom hari hari makan kedai. Kopak poket duit asyik keluar...

Sekarang nih nak kata terror masak macam Chef Wan tuh taklah..Apa lagi nak setaraf dengan Matt Moran chef terkenal kat Masterchef Australia atau Jamie Oliver chef yang bijak dan mahir mencipta menu dengan cara yang simple dan berkhasiat...Tak tak saya tak setanding diorang semua tuh...

Tapi kalau suruh masak tuh bolehlah kan wat kenyang perut saya anak beranak...Tapi serius eh saya cakap kalau masakan yang leceh leceh nih saya bukan tak reti nak buat tapi disebabkan bahan bahan yang diperlukan agak menyusahkan nak cari saya decide tak nak belajar cara nak masak. Bila orang suruh buat terkial kial cari menu...Nampak tak betapa sengalnya daku..hahaha...

So...disebabkan minat dalam bidang masakan semakin hari semakin bercambah maka saya mulakan hobi baru nih. Setiap bulan akan pastikan dapat beli majalah RASA koleksi terbaru..Kalau termiss mahu meroyan dibuatnya..hahaha...Dulu suka membuang duit beli majalah InTrend, Lisa, Cosmopolitan bla bla bla sebab semata mata nak join kuiz n dapat hadiah..Sekarang saya bukan lagi tergolong dalam golongan tuh..Bagi can orang lain merasa pulak...Sanggup keluar duit beli majalah masakan sebab sangat berguna okey...

Korang ada hobi baru tak? Sharelah dengan saya...Nak tahu jugak hobi baru korang apa...

14 ulasan:

  1. salam jumaat yang indah
    singgah sini kejap..

    BalasPadam
  2. salam jumaat,m3h suka jgk nk bli buku2 respi ni,tp harga agk mahal..hubby kate gugel je resepi,xyah bli buku..sabo je lah

    BalasPadam
  3. Rajin memasak berbaloi kumpul majalah ni. Memang best!

    BalasPadam
  4. mcm mak kak ina duk beli majalah masakan je.. tiap2 bulan mesti beli tp xmasak pun.. hahha.. bkn pe, parent kak ina dah tggakl berdua.. so, mkn xdalah nak beria kan.. ikan goreng je pun dah sodap..

    BalasPadam
  5. hobi masak...untung blh makan2...setakat ni xde hobi baru,hobi lama terkubur lagi adalah...heee

    BalasPadam
  6. erm oklah tu, pasni terorlah mimie masak, jan lupa upload kat blog tau....

    BalasPadam
  7. buku resepi 1 hari 1resepi chef hanieliza pn best gak...:)

    hobi baru : tengok resepi macam akak gak, then survey handbag & gelang tangan...mcam hobi mak2 je :P

    BalasPadam
  8. buku resepi 1 hari 1resepi chef hanieliza pn best gak...:)

    hobi baru : tengok resepi macam akak gak, then survey handbag & gelang tangan...mcam hobi mak2 je :P

    BalasPadam
  9. lepas ni confirm la beralih ke buku masakan pulak..skrg ni masih membaca buku Pa&Ma..hee

    BalasPadam
  10. Akk dulunsuka kumpul mjlh. Mana majlh yg best best akk beli. Sampai penuh la lemari rumah tu dgn majlh. La ni x tau nk letak mn mjlh2 tu sume. Rs menyemak pulak.

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.