Khamis, 15 Ogos 2013

Mengecat dinding rumah Ahad lepas

Orang lain semua dah cat rumah bulan puasa kan...Hahhh i laki bini punya sengal sibuk cat dinding rumah Hari Raya ke 4..Bak kata incik hubby kitorang sambut raya lambat...

Bertekak jugak masa nak beli cat sebab saya cakap tak sesuai incik hubby cakap sesuai...Lepas berbincang kitorang decide ambik cat kaler Red Ruby dan Red Cili Padi....So, kat bawah nih hasil mengecat....


Dinding nih kalau masuk masuk aje rumah terus nampak...Mula mula bila incik suami cat kaler Red Ruby memang tak boleh blah wei...Merah menyala memang tak sesuai..Dalam kepala otak dah terfikir kaler Red Ruby nih sesuai kat dinding mana...Apa lagi kalau bukan ruang makan kan....So, saya bagi cadangan dekat incik hubby campurkan kaler Red Ruby+Red Cili Padi....Maka nihlah hasilnya...


Yang nih pulak dinding kat ruang tamu sebelah kiri kanan..Nih lah cat kaler Red Cili Padi tuh...Nama aje Red Cili Padi...Habuk pun tarakkk....Cili padi lah sangat kan...Sekali cat jadi kaler pink ngko...Hahaha...i loikeeee.....

Tapi kira okeylah kan..Sesuai jugak....Settle bab mengecat...Sekarang tengah duk fikir nak hias dinding pulak...Incik hubby ada dapat hadiah frame Allah Muhammad daripada kawan dia...So, saya dah decide nak gantung dekat mana...Saya pun ada plan nak tempah ayat 1000 Dinar tulisan kufi tuh kat kawan ofis...InsyaAllah nanti saya share dengan korang...Apa yang penting sekarang ialah membusykan diri menggoogle sana google sini cedok idea nak hias rumah bagi cantik...

Oklah nak out dulu..Bye bye...

12 ulasan:

  1. Yg pnting sama2 cat..
    Tu lg cntik.
    Terbaek dh kaler tu.
    Bleh le wat open house pasni kak.
    Hehe.

    BalasPadam
  2. baca tajuk dah boleh agak cat kaler apa hahahah

    BalasPadam
  3. Okla tu kaler pink, sesuai dengan trademark blog ni.. Pinky :D

    BalasPadam
  4. kami raya kedua pergi ikea..beli satu rak Almari jer...balik rumah pasang rak tv sebiji tu..alih-alih satu rumah dibersihkan...4H 4M tak selesai-selesai...huhuhuhuh//

    BalasPadam
  5. raya ke 4??mmg smbut raya lmbt abis ni...hihihi..takpe..janji dinding dh cantekkk ^^

    BalasPadam
  6. raya ke 4??mmg smbut raya lmbt abis ni...hihihi..takpe..janji dinding dh cantekkk ^^

    BalasPadam
  7. rajinnya deko rumah...walaupun raya ke empat...

    BalasPadam
  8. serius lawa tau..akak suka..nampak ceria ja

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.