Jumaat, 23 Ogos 2013

Cara saya update entry guna Note 2

Saya up entry sebab nak jawab pertanyaan Kak Ana a.k.a Ibu Lala macam mana saya up entry guna Note 2...Saya rasa Note 1 dan Note 2 tak jauh beza kak...

Lagipun saya up entry guna aplikasi Blogger...Kak Ana boleh kat gambar yang saya tempek sekali kat entry nih..Rasanya semua tahu nak install blogger nih macam mana..

Gambar pertama tuh saya tunjukkan dari mana nak install blogger..Install melalui Play Store...

Gambar second pulak bila nak update tekan simbol pensil tuh..Gambar last akak dah boleh update macam biasa..Simbol kamera tuh kalau akak nak attach gambar..Senang aje kak Ana nak update entry guna Note tapi tak puas sebab kecik ajelah..huhuhu

Install kat Play Store...
Nak taip entry klik simbol pensil kat atas sebelah kanan....
Dah boleh update entry macam biasa..Simbol kamera untuk attach gambar..Dah selesai taip entry post entry klik simbol segitiga kat sebelah disket (save)

12 ulasan:

  1. mula mula try rasa janggal tp lama2 ok la kan hehe

    BalasPadam
  2. alaa tak berapa mampu lagi nak pakai henpon mahal :)

    BalasPadam
  3. jarang update guna fon xbest sbb xpuas tengok skrin kecik.. hihi..

    BalasPadam
  4. makin mudah sekarang ni...saya pun selesa menggunakan bloggeroid tu update entri

    BalasPadam
  5. samsung gambar dia cantik kan tp akak masih guna iphone rasa dh biasa dengan aplikasinya

    BalasPadam
  6. Assalamualaikum kak mimi

    Yeayyy pasni blh wani try jg hapdte guna note2
    Tq share tau kak

    BalasPadam
  7. akak update sikit2 jer guna telefon hihihi tak puas kecik...

    BalasPadam
  8. Tq mimi. Lebih kurang sama mcm ifon. Tp x prnh try lg update guna note.

    Skrg ni akk publish entry pakai email je. Tp tu la. gambonye kiri knn ketepi ketengah la.

    BalasPadam
  9. ne yg berkobar-kobar nak beli note2..tpi xmampu lagi.uwaaaaaa :(

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.