Jumaat, 23 Ogos 2013

Auni memang anak yang rajin

Tadi saya suruh Aina ambik penyapu kat dapur sebab lantai kotor ada habuk roti atas lantai lepas diorang sarapan...Masa nih Auni baring sebelah saya tengok saya layan instagram..Bila dia dengar aje saya suruh Aina ambik penyapu terus dia bangun berlari ambik penyapu kat dapur...Walaupun tak berapa sihat dia tetap juagk nak menyapu..hehehe

Apa yang saya perhatikan Auni nih memang seorang pembersih tau..Dia memamg tak boleh tengok lantai kotor ada sampah atau habuk..Memang berlarilah dia ke dapur ambik penyapu...

Kadang kadang telatah dia buat saya dan incik hubby ketawa..Tapi okeylah kan kecik kecik dah tunjuk sikap rajin dan membantu tuh...Saya harap Auni akan kekal rajin dan suka membantu sampailah dia dewasa nanti.

10 ulasan:

  1. ololo...rajin nya dia,bagus auni!suka orang pembersih:)

    BalasPadam
  2. syukur la kak dapat anak yg boleh membantu umminya buat keje umah..

    BalasPadam
  3. wah memang rajin dear... untung mama dapat anak2 yang rajin...

    *memang u peminat pink tegar he he he..dinding rumah pun pink... i pun peminat pink, tapi belum cat2 lagi bilik ai dari warna lavender and dark purple to soft and hot pink... planning jer lebih...

    BalasPadam
  4. bagus la...nanti boleh la tolong ummi dia buat keja rumah :)

    BalasPadam
  5. kecik2 dah rajin.. besar2 bertambah rajin la..

    BalasPadam
  6. cumilnya dia..bertuah MIMI ada anak rajin bijak mcm Auni

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.