Selasa, 2 Julai 2013

Tahniah kak Aida - Alhamdulillah baby baru BAKA lagi!

12.20 tengahari semalam saya dan 2 orang ex officemates melawat officemate saya kak Aida yang baru lepas bersalin anak ke 4...Baby boy..Sebelum nih anak anak dia girl, boy and girl. Yang ke 4 nih boy...Dah cantik kan susunan tuh...hehehe...

Baby kak Aida nih comel aje tau...Kecik aje tapi berat 3.1kg lahir pukul 3.45 pagi semalam...Kita tengah syok syok tidur, kak Aida bertarung nyawa nak bersalin. Yang lebih saya teruja tuh, kak Aida just 5 minit saja dalam labour room...Hah cepatkan..Bukaan baru 4cm dah ada contraction dan terus bersalin...Baby tak sabar nak keluar...huhuhu...

Saya panggil baby kak Aida nih baby Aisy lah senang nak cerita..Adik beradik dia semua nama depan Aisy dan diikuti nama lain yang bermula huruf I...So, sebab tak tahu nama dia yang sebenarnya siapa saya panggil Aisy aje senang. Dah sah sah confirm nama depan dia Aisy...

Korang tahu tak baby Aisy asyik lah tersenyum walaupun dia tengah tidur...Yang buat saya geram tuh korang, masa dia kat pangku mak dia, dia asyik lah senyum tak sudah sudah sepanjang mak dia cerita pengalaman bersalinkan dia...Memang baby Aisy nih baik sangat sangat tau..Tak banyak ragam dan suka tersenyum....

Cuba korang tengok pic officemate saya dengan baby Aisy tuh...Bukan main lebarkan dia senyum..Time snap pic nih mak dia tengah bercerita pasal dia kat ex officemate saya lagi sorang. Macam faham aje orang cerita pasal dia kan...Dengan mata dia yang sangat sepet tuh...Alahai geram jer...

Geram punya pasal saya asyik cium dia...Bestnya bau baby...Adoiii nih yang buat tak sabar nak ada baby...Bila tanya Aina nak adik ke tak, dia memang nak..Tanya Auni terus cakap tak nak...Sabar ajelah dengan Auni nih...Tapi bukan tahun nih la kot. InsyaAllah tahun depan jika diizinkan Allah...

12 ulasan:

  1. alahaiiiii...sweet n comelllll sgtttttt....;D

    BalasPadam
  2. Babynya pandai senyum betullah mimi, comelnya...

    BalasPadam
  3. yelah...asyik senyum jer dia...macam tau tau jer orang tengah snap gambar dia...comelll...

    BalasPadam
  4. muka baby cam tengah senyum hehe comei2

    BalasPadam
  5. bertuahnya... susunan ank mmg cantik tu

    tahnih utk beliau

    BalasPadam
  6. alolololo..comelnya!!
    saya tgh menanti detik je ni.
    14 days more to my EDD

    BalasPadam

Terima kasih sudi tinggalkan komen.